Jump to content

[6 iulie] 1964 - independenţa Malawiului


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru malawi

 

 

 

 

Republica Malawi sărbătoreşte ziua naţională la 6 iulie (proclamarea independenţei de stat - 1964).

 

Republica Malawi are o suprafaţă de 118.480 kmp şi o populaţie de 17.280.000 de locuitori (2014) potrivit worldpopulationreview.com şi este situată în sudul Africii şi se învecinează cu Tanzania (la nord şi la est), cu Mozambic (la est, la sud şi la vest) şi cu Zambia (la vest).

 

Cunoscută şi "Inima Caldă a Africii", Malawi este o ţară reunumită pentru prietenia unică a poporului, parcurile naturale, rezervaţiile cu animale sălbatice, plajele şi peştii tropicali din lacul Malawi, al treilea ca mărime din Africa. Teritoriul ţării este dominat de marele lac şi de Marea Falie Africană ce taie ţara de la nord la sud, creând văi, munţi şi platouri cu vegetaţie, potrivit turistik.ro. Lacul reprezintă o atracţie pentru turişti şi pentru pasionaţii de sporturi nautice, varietatea de peşti atrăgând scufundătorii.

 

O altă atracţie este satul de la Cape Maclear care, împreună cu insula din larg, face parte din Parcul Naţional Lacul Malawi. La fel de popular este şi Golful Nkhata din nord, unde se găsesc golfuleţe şi sate de pescari. Malawi are şi o serie de rezervaţii şi parcuri naţionale, cu numeroase specii de animale şi păsări. 

 

Platoul Nyika, situat în partea de nord, la o altitudine de 2.300 de metri, constituie una dintre cele mai înalte rezervaţii naturale din lume. Bogată în pajişti pitoreşti şi numeroase cascade are cea mai mare concentraţie de leoparzi din Africa centrală şi este faimoasă pentru abundenţa de specii de orhidee. Spre sud, cel mai cunoscut parc este Liwonde, unde se pot vedea mii de hipopotami şi crocodili în apele sau pe malurile râului Shire, precum şi zebre, elefanţi sau antilope, potrivit globi.ro.

 

Capitala ţării este Lilongwe, oraş localizat în regiunea centrală a ţării, în apropierea graniţelor cu Mozambic şi Zambia. Populaţia oraşului este estimată la 978.000 de locuitori (2014) potrivit worldpopulationreview.com. Lilongwe a existat de secole ca mic oraş de pescari, pe malurile Râului cu acelaşi nume. În prezent, Lilongwe este considerat principalul centru politic al ţării. Alături de centrul istoric cu pieţele interesante, se află oraşul modern şi sediul guvernului, cu grădini şi o arhitectură plină de imaginaţie.

 

 

SURSĂ: AGERPRES.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.