Jump to content
Sign in to follow this  
BIS aka OldNab

Iohannis a revocat-o pe Kövesi

Recommended Posts

Iohannis-Kovesi-INQUAM_Photos_Octav_Ganea-e1531120124944-640x400.jpg

 

 

 

 

Preşedintele României Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruţa Kövesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut luni de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi. La scurt timp, decretul de revocare a fost publicat în Monitorul Oficial.

 

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a afirmat constant că respectă Constituţia şi legile ţării şi a acţionat permanent în acest sens. Prin urmare, în executarea deciziei Curţii Constituţionale nr. 358/2018, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruţa Kövesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, subliniază că lupta împotriva corupţiei nu trebuie, în niciun caz, abandonată sau încetinită. Corupţia afectează viaţa fiecărui cetăţean şi dezvoltarea României. Banul public nu poate fi folosit în interes personal sau de grup, iar deturnarea resurselor publice şi blocarea luptei anticorupţie se traduce prin lipsa de spitale, şcoli, autostrăzi, administraţie publică eficientă", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al preşedintelui României.

 

Şeful statului a atras atenţia că, indiferent de numele procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, această instituţie are obligaţia să-şi continue activitatea în mod profesionist, la cel mai înalt nivel de performanţă.

 

"Klaus Iohannis consideră că România nu poate face paşi înapoi de la statutul de ţară în care domneşte legea şi în care supremaţia Constituţiei este respectată. În România, lupta împotriva corupţiei nu trebuie să fie diminuată ori blocată în niciun fel. Dimpotrivă, trebuie să continue. Niciuna dintre instituţiile implicate în lupta împotriva corupţiei nu trebuie să fie supusă presiunilor sau încercărilor de decredibilizare.Preşedintele Klaus Iohannis subliniază că România este şi trebuie să rămână un stat de drept. Statul de drept, ca şi democraţia autentică, se manifestă zi de zi, prin decizia şi alegerea fiecărui cetăţean de a respecta, mai presus de orice, Constituţia şi legile acestei ţări. O abatere de la acest principiu ar însemna, de fapt, o lovitură şi o diminuare a statului de drept", a mai spus Dobrovolschi.

 

Potrivit preşedintelui, judecătorilor constituţionali le revine "responsabilitatea uriaşă ca, în asigurarea supremaţiei Constituţiei, să nu se îndepărteze de la spiritul acesteia, care se fundamentează pe tradiţiile democratice ale poporului român şi pe idealurile Revoluţiei din Decembrie 1989".

 

Hotărârile Curţii Constituţionale trebuie respectate şi aplicate nu numai de către preşedintele României, ci şi de majoritatea politică, o majoritate care decide modificări legislative cu impact major asupra statului de drept, a mai transmis Iohannis.


Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat săptămâna trecută că membrii Coaliţiei de Guvernare PSD- ALDE vor decide luni dacă vor merge pe varianta suspendării preşedintelui Iohannis.

 

"Eu nu aştept răspuns (n.r.: din partea preşedintelui Iohannis privind revocarea) pentru că nu trebuie să îmi dea mie răspuns, ci Constituţiei, de care îşi bate joc. Nu-l interesează Constituţia, legea, îl interesează propriul interes. Spunea de dictatura majorităţi, păi asta este exact abordarea unui dictator, pentru că asta este majoritatea prin alegeri, în democraţie. Este deranjat de majoritate. Este exact logica unui dictator. Nu contează alegerile, contează doar ce vreau unul singur care trebuie să aibă în subordonare CCR, instituţiile. Eu am discutat cu domnul Tăriceanu şi i-am spus că din punctul meu de vedere suspendarea preşedintelui trebuie să fie o abordare serioasă. Şi domnul Tăriceanu a spus că nu e de acord, şi că trebuie să analizăm şi să luăm o decizie, da sau nu", a declarat Liviu Dragnea.

 

Klaus Iohannis a amânat, în ultima lună, să spună ce măsură va lua, după decizia CCR de a cere şefului statului să emită decretul de revocare a Laurei Codruţa Kövesi.

 

 

SURSE: MediafaxCapitalAdevărulg4media.roRevista 22DC NewsHotNewsziare.comActive NewsLibertateaProTVbuzau.netAntena 3ePiteştiPandurulSputniknews.rob365.roPS NewsDigi FMRadio România ActualităţiArgeş ŞtiriZiar de ClujSalut FăgăraşNeptun TVRenaştereaCadran PoliticBusiness24Radio AccentFerma politicăTurnul SfatuluiRadio Europa LiberăObiectiv de SuceavaReper24Ziarul HunedoreanuluiGazeta de ClujOpinia OnlineGherla INFOLive AradNova FMPrahova BusinessCORECTPoliticsDej24Actual de ClujTimişoara Ştiribani.mdSpecial AradEvenimentuldeBANAT.roJurnalTVBanatul AziDEVA+Mesagerul de CovasnaTRACKNEWSZiarul de Vranceabursa.roEuro Oltenia InfoTârgovişteNEWSZiarul de Iaşibuzznews.roOlt AlertKanal Dwall-street.roObiectiv de ArgeşZiua Cargoplaytech.roHuffInformaţia Buzăuluiobservi.roAlesdOnlineCriterii NaţionaleA.M. PressMangalia NewsConstanţa 100%Observatorul NaţionalJurnal giurgiuveanTeleRadio Moldova.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×