Jump to content

Iohannis: "Nu trebuie să facem legi pentru ca anumiţi conducători politici să scape de dosare"


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

11000481?author=ANGELO+BREZOIANU+%2F+AGERPRES+FOTO

 

 

 

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că niciun politician nu poate şi nu trebuie să tranzacţioneze în propriul lui folos renunţarea la principiile pe care s-a construit România democratică după 1989.

 

"Ţin să atrag atenţia parlamentarilor care fac parte din actuala majoritate că loialitatea lor trebuie să fie faţă de alegători, faţă de alegătorii care i-au trimis în Parlament să facă legi bune pentru România şi pentru români. Loialitatea parlamentarilor trebuie să fie faţă de români, care îşi doresc să rămână în Uniunea Europeană, care îşi doresc ca România să rămână o ţară respectată în lume şi care îşi doresc să fie reprezentaţi în mod demn de Parlamentul României şi de parlamentarii noştri. Nu trebuie să devenim un exemplu negativ în Europa făcând legi pentru ca anumiţi conducători politici să scape de dosare! Niciun politician nu poate şi nu trebuie să tranzacţioneze în propriul lui folos renunţarea la principiile pe care s-a construit România democratică după Revoluţia din '89. Niciun decident politic - atenţie, niciun decident politic - nu are mandat de la români să facă aşa ceva!", a precizat şeful statului, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

 

El a adăugat că partidele şi persoanele care au fost alese să conducă România nu au primit acest mandat pentru a scăpa un lider politic de închisoare.

 

"Faptul că cineva sau un partid a fost ales să conducă înseamnă că a fost ales să conducă pentru România, pentru români şi nu pentru a scăpa un lider politic de închisoare. În România standardul legislativ nu poate să fie dosarul penal al unui lider sau al altuia! În România standardul în materie de legiferare trebuie să redevină respectul pentru normele de drept intern, european şi internaţional şi, în primul rând, trebuie să se revină la respectul pentru Constituţie", a declarat preşedintele.

 

 

SURSE: AGERPRESAdevărulziare.comDigi24MediafaxCotidianulAK-24g4media.roPutereaRealitateaObservatorul PrahoveanRomânia LiberăLibertateaEvenimentul Zileimoney.ro.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.