Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

PER propune introducerea sistemului de vot online


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru partidul ecologist roman

 

 

 

 

PER somează coaliția de guvernare să accepte introducerea sistemului de vot online și cheamă partidele politice la dezbatere, se arată într-un comunicat de presă al Partidului Ecologist Român (PER).

 

”Unul din drepturile fundamentale ale românilor este dreptul la vot. Din acest motiv, Partidul Ecologist Român dorește să supună dezbaterii publice un pachet de propuneri legislative și regulamente cu privire la sistemul de VOT ONLINE, sistem ce va putea fi accesat și folosit de către toţi cetățenii României.Acest tip de vot va da posibilitatea românilor din țară și diaspora să participe la toate alegerile electorale din România. Deși, oficial există aproximativ 500.000 de români rezidenți în afară granițelor, numărul românilor care muncesc în străinătate depășește cu mult 5 milioane de persoane, conform datelor statistice. Prin urmare, în calitate de cetățeni europeni cu domiciliul în România, aceștia nu își pot exprimă opțiunile politice la vot întrucât nu există o baza legală pentru ei. Astfel, votul online pe care îl propunem schimbă contextul legal de vot al românilor din diaspora, rezidenți sau nerezidenți, care în sfârșit, se vor putea exprima in acest sens. De asemenea, sistemul ar putea avea ca efect creşterea participării la vot a tinerilor.

 

Din acest pachet de legi și regulamente propunem:
- Legea Sistemelor Electronice Naționale (alinierea sistemelor la nivelul administrației publice)
- Legea Semnăturii Electronice
- Legea Sediilor Electronice
- Regulamentul de funcționare al Platformei de Securitate Națională
- Regulamentul de înființare al Sistemului Național de Criptologie
- Regulamentul de înființare al sistemelor de autentificare electronică
- Regulamentul de funcționare al eliberării de certificate și semnături electronice al Băncii Naționale a României
- Modificări ale Codul Penal și al Cod de Procedura Penală referitoare la legile și regulamentele amintite mai sus


Partidul Ecologist Român cheamă la dialog toate forțele politice, doritoare de schimbare care se ragăsesc in propunerile de mai sus.”, susțin ecologiștii în comunicatul remis redacției semnat de Dragoș Adrian Sterpu, Vicepreședinte PER.

 

 

SURSE: stiripesurse.roBintelligence.

Link to comment
Share on other sites

Ar fi o idee bună doar dacă ar fi extrem de securizat...Însă știm că până și serverele de la NASA au fost sparte, deci la ce ne putem aștepta de la români?!

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Run said:

la ce ne putem aștepta de la români?!

Se află printre români nişte IT-işti excelenţi. Dovadă că sunt mulţi hackeri români care au reuşit să spargă sisteme precum cel pe care l-ai menţionat mai sus.

Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, BIS aka OldNab said:

Se află printre români nişte IT-işti excelenţi. Dovadă că sunt mulţi hackeri români care au reuşit să spargă sisteme precum cel pe care l-ai menţionat mai sus.

Degeaba daca licitatiile facute de stat se castiga cu spaga si cei mai incompetenti ajung sa creeze softurile pentru sistemele informatice ale statului.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.