Jump to content

Dăncilă i-a numit "macedoni" pe cetăţenii Macedoniei


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Dancila-in-Macedonia-1-640x400.jpg

 

 

 

 

 

Premierul României, Viorica Dăncilă, aflată în vizită în Republica Macedonia, a făcut mai multe greşeli, susţinând că este primul prim-ministru care vizitează Republica Macedonia, dar şi că cetăţenii acestei ţări sunt "macedoni", în loc de "macedoneni".

 

"Îmi face o deosebită plăcere să fiu astăzi la Skopje ca primul prim ministru care vizitează Republica Macedonia”, a spus Viorica Dăncilă la începutul declaraţiei comune pe care a susţinut-o alături de omologul său macedonean, Zoran Zaev, moment în care un pahar s-a spart, ceea ce a făcut-o pe Viorica Dăncilă să se oprească din discurs pentru câteva clipe.

 

Primul prim-ministru care a vizitat Republica Macedonia a fost Tony Blair, premierul Marii Britanii, care a efectuat vizita pe 3 mai 1999. Ultima oară Republica Macedonia a fost vizitată tot de un premier britanic, respectiv Theresa May, pe 17 mai 2018. În total, după ce Republica Macedonia şi-a declarat independenţa, în 1991, nu mai puţin de 24 de premieri au vizitat această ţară.

 

Premierul Viorica Dăncilă a greşit şi când a afirmat că cetăţenii Republicii Macedonia sunt "macedoni", în loc de "macedoneni".

 

De asemenea, ea a afirmat că aromânii sunt cetăţeni, în loc de etnici de naţionalitatea macodoneană, în contextul în care s-a referit la comunităţile aromânilor din Republica Macedonia şi macedonenilor din România.

 

 

SURSE: MediafaxDigi24ProTVLibertateag4media.roHotNewsAdevărulRealitateaplaytech.roRomânia TVstiripesurse.romoney.roEuropa FMTVRGândulwall-street.roCotidianulB1GreatNewsActive NewsConstanţa de AziInfo IaşiZiua de ConstanţaAK-24BusinessMagazinvocea.biz3:dots.

Link to comment
Share on other sites

  • BIS aka OldNab changed the title to Dăncilă i-a numit "macedoni" pe cetăţenii Macedoniei

=))))))))))) cum ba? =))))))) nu trece o saptamana sa nu aud de proasta asta.

 

E de plans si de ras. Altii au luptat in razboaie sa putem trai, iar zdrentile alea ne conduc si sunt slugile NATO. La cate resurse are Romania, ar putea trai mult mai bine!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.