Jump to content

[30 iulie] 1980 - independenţa Vanuatului


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

http://flagpedia.net/data/flags/ultra/vu.png

 

 

 

 

Republica Vanuatu este o țară insulară situată în Oceania. Arhipelagul se află la 1.750 km distanță de Australia.

 

Melanezienii locuiesc pe insulele care alcătuiesc în prezent Vanuatu încă din anul 1300 î.Hr. Localnicii au trăit în armonie, până când, în anul 1606, în arhipelag a sosit primul alb: exploratorul portughez Pedro de Queirós.

 

Lanțul de insule care intră în componența acestui stat, situat la nord - est de Noua Caledonie, se întinde pe o distanță de aproximativ 800 km. Cele mai mari dintre cele treisprezece insule principale ale arhipelagului sunt Espiritu Santo (4.900 km²), Malekula (2.023 km²), Efate (923 km²) și Erromango (894 km).[6] În afară de acestea, Vanuatu mai dispune de aproximativ 70 de insule mai mici. Arhipelagul își datorează existența vulcanilor (în vecinătatea sa, au fost descoperite chiar două conuri submarine).

 

Clima este tropicală și subtropicală umedă, cu temperaturi medii multianuale de +27 °C în ianuarie și +23 °C în august. Cantitatea medie multianuală de precipitații este între 1.500 și 2.500 mm.

 

Domeniul șefului de trib Roi Mata a fost înscris în anul 2008 pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

 

 

SURSĂ: Wikipedia.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.