Jump to content

Happy Valentine's Day to all! Mai multe detalii aici

Sign in to follow this  
TLG IULIAN69

Românul celebru cu plăcuțele de înmatriculare "M**EPSD" a fost sancționat

Recommended Posts

Probabil știți sau în caz că nu, o să aflați acum. De câteva săptămâni, Răzvan Ștefănescu, un român care lucrează în Suedia și locuiește acolo, a venit în Romania cu mașina sa personală, un Audi A6. În curs de 10 - 20 zile, el s-a plimbat prin toată țara cu mașina sa având ca plăcuță de înmatriculare, în semn de protest, un număr anti-PSD care arată cam așa: "M*IEPSD". (no sancțion). 

Răzvan Ștefănescu a plătit suma de 650 de Euro pentru a-și achiziționa un număr personalizat în Suedia. 

 

După ce s-a plimbat câteva săptămâni după cum am menționat și mai sus, în cursul zilei de astăzi, el a fost sancționat drastic de Poliția Română, în București. Ofițerii Poliției Române i-au confiscat plăcuțele de înmatriculare, iar pe numele românului a fost deschis un dosar penal pentru "Conducerea unui vehicul fără plăcuțe valide".. Pe lângă Dosar-ul Penal și ridicarea plăcuțelor de înmatriculare, lui Răzvan i-a fost confiscat permisul de conducere pentru 90 de zile și a fost luat la audieri. 

 

Ce argumente aduce Poliția Română ? De ce a fost sancționat abia acum Răzvan?

 

Argumentul principal adus de polițiștii Rutieri este faptul că Răzvan a încălcat Convenția de la Viena, care stipula că plăcuțele de înmatriculare trebuie neapărat să conțină litere, dar și cifre. Convenția ONU dată din 1968, dar modificată în 2016, la solicitarea Belgiei, astfel că acum prevede că numerele de înmatriculare pot fi alcătuite doar din litere, cifrele nefiind necesare. 

 

Imagine similarÄ

 

Cât despre Răzvan Ștefănescu, un român care trăiește în Suedia, are vârsta de 45 ani și astăzi s-a ales cu un dosar penal. 

 

Cât despre mașina lui, este parcată într-o parcare din București, fără plăcuțe de înmatriculare.

 

Imagini pentru razvan stefanescu

 

Mașina a fost oprită de o mulțime de ori în cursul acestor multe zile de către polițiștii rutieri, scăpând cu 'basma curată', totul până astăzi când poliția s-a hotărât să îl sancționeze.

 

 

Interesant este că în Romania există și alte automobile înmatriculate în străinătate și care sunt formate numai din litere. Este cazul lui Helmuth Duckadam, care a primit cadou o mașină din partea unui prieten din Statele Unite Ale Americii. Automobilul este înmatriculat în Arizona și numărul este format doar din litere: "Steaua", niciodată nu a fost oprit în trafic sau să fi avut probleme cu numărul de înmatriculare. 

 

 

Cât despre cazul lui Răzvan Ștefănescu, Ambasada Suediei a dat un comunicat în care a informat că plăcuțele de înmatriculare sunt valabile pe tot teritoriul Uniunii Europene. Ulterior, Eva Isaken, purtăror de cuvânt a Agenției de Transport din Suediat, a declarat pentru Realitatea TV că numerele în cauză vor fi anulate și în Suedia. Ea a mai declarat că "De miercuri, nu se vor mai putea deține acele numere de înmatriculare." 

 

Îi ținem pumnii lui Răzvan să scape de sancțiuni, deși cred că este cam târziu.

 

 

Aceasta este știrea și doar acestea sunt informațiile pe care le dețin la momentul de față, o să revin cu alte informații cât de curând, în caz că apar, desigur.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Closed

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.