Jump to content

Mituri despre sănătate.


R3tras
 Share

Recommended Posts

qbTKMQg.jpg

Daca sunteti intr-o stare buna de sanatate, celelalte lucruri vor veni de la sine. Aceasta cunoscuta si inteleapta zicala greceasca rezuma intr-un mod laconic si concis importanta pe care o are sanatatea (sau ar trebui sa o aiba) in viata unei persoane.

Si in timp ce intelepciunea populara spune ca sanatatea trebuie sa fie o prioritate, majoritatea persoanelor pot fi neglijente, intr-o anumita masura, cu aspectul sanatatii. De obicei, oamenii urmeaza sfaturi de la prieteni si rude si se bazeaza pe ceea ce spun acestia, daca sfaturile sunt destul de convingatoare.

1.Dureaza 7 ani pana cand guma iese din tractul digestiv:

Dependentii de guma se pot relaxa. Desi corpul nu poate digera guma de mestecat, aceasta nu ramane in stomac. Guma este eliminata atunci cand mergeti la baie, la fel ca orice aliment nedigerat.

2.Supozitoarele sunt mai eficiente decat pastilele:

Acest lucru este destul de absurd, deoarece absorbtia supozitoarelor de catre organism este mai mica decat cea a pastilelor orale si de asemenea, mai putin stabila. Uneori, ele pot chiar sa irite intestinul. In plus, supozitoarele au un efect mai lent decat medicamentele utilizate pe cale orala.

Supozitoarele sunt administrate in special sugarilor si copiilor prea mici pentru a inghiti pastile. Sunt folosite si in cazul celor care au stari de voma, pentru ca medicamentul sa nu fie expulzat inainte de a putea incepe sa actioneze.

3.Deodorantele antiperspirante cauzeaza cancer la san:

Nefolosirea acestor tipuri de cosmetice nu inseamna ca sanii dumneavoastra sunt protejati de cancer. Acest mit a luat probabil nastere, deoarece unele antiperspirante contin aluminiu, care poate influenta in mod fals mamografia.

Toate acestea inseamna ca ar trebui sa evitati folosirea lor atunci cand sunteti pe cale sa faceti un screening pentru cancerul de san. Desi cercetatorii au fost preocupati de parabenii continuti de deodorante, care maresc nivelul de estrogen (crescand astfel si riscul de cancer) nu au existat niciodata dovezi concludente care sa dovedeasca legatura dintre utilizarea antiperspirantelor si aparitia cancerului de san.

4.Renuntarea la fumat determina cresterea in greutate:

Procesul nu are legatura directa. Este adevarat ca fumatul creste rata metabolica. Un fumator consuma aproximativ 200 de calorii mai mult pe zi decat un nefumator, ca urmare a acestei schmbari a metabolismului. Oricine fumeaza, ar trebui sa manance cu 200 de calorii mai putin. Este adevarat ca daca veti inlocui obiceiul fumatului cu un consum exagerat de ciocolata si dulciuri, va veti ingrasa.
5.Veti raci daca stati prea mult in aer liber:

Este de fapt, o idee buna sa va lasati copiii sa petreaca cat mai mult timp in aer liber. Petrecerea timpului in exterior este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteti face pentru a preveni o raceala.

Racelile sunt cauzate de virusuri sau bacterii care sunt mult mai des raspandite in timpul iernii, din cauza contactului mai apropiat cu cei din jur. Ca atare, petrecerea timpului in aer liber scade probabilitatile de a contacta o raceala.

6.Troznirea degetelor poate cauza artrita:

Sunetul troznirii degetelor poate fi neplacut, dar acest obicei straniu nu va afecta sanatatea articulatiilor dumneavoastra. Cercetatorii nu au descoperit nicio diferenta in cazurile de artrita intre persoanele care si-au troznit degetele si cele care nu au facut acest lucru.

Totusi, in urma studiilor s-a demonstrat ca cei cu acest obicei au avut articulatiile mai slabe si mainile mai umflate, motive bune de a inceta acest comportament.

7.Consumul de apa rece dupa mese poate determina aparitia cancerului:

Apa este una dintre cele mai sanatoase bauturi pe care le puteti bea in orice forma: rece, calduta sau calda. Acest zvon aparut cu aproximativ 10 ani in urma, presupune ca apa rece solidifica grasimile din timpul mesei, iar acest lucru ar putea afecta intestinele, provocand aparitia cancerului. Nu exista, insa nicio dovada stiintifica, ce ar putea sustine aceasta teorie.

8.O persoana utilizeaza doar 10% din capacitatea creierului:

Desi unele persoane sustin acest lucru, totusi studiile asupra pacientilor cu leziuni ale creierului sugereaza ca prejudiciul suferit de aproape orice zona a creierului are efecte specifice si durabile asupra capabilitatilor unei fiinte umane.

Daca acest mit ar fi adevarat, nu ar mai conta atat de mult daca unele dintre partile creierului ar fi afectate. Ca atare, oamenii folosesc 100% din capacitatea creierului.

9.Liposuctia este o modalitate rapida de a pierde in greutate:

Desigur ca acest lucru nu este adevarat. Singura modalitate de a pierde in greutate in mod corespunzator si rational este de a schimba cantitatea si calitatea alimentelor pe care le consumati. Cu alte cuvinte, dieta este importanta in cazul in care doriti sa pierdeti in greutate.

Liposuctia este utilizata pentru indepartarea depozitelor de grasime locale, care nu pot fi diminuate cu ajutorul dietei si exercitiilor fizice. Pentru mediteraneeni acestea tind sa fie situate pe solduri, stomac si abdomen. De fapt, in urma liposuctiei cresc probabilitatile de a se atinge scopul dorit, cand persoana in cauza are aproximativ greutatea corporala ideala.

10.Pentru a evita cistita este suficient sa va spalati cu apa si sapun:

Cistita este o infectie comuna si 2 din 10 femei o vor dezvolta in timpul vietii lor. Potrivit medicilor, o igiena adecvata este absolut esentiala, dar cistita poate sa apara, in continuare, din cauza a numerosi microbi care nu pot fi indepartati doar de catre spalarea cu apa si sapun. In plus, sapunul este considerat a fi oarecum agresiv, intrucat poate ucide flora locala.

Specialistii recomanda utilizarea de sapunuri speciale pentru zonele intime cu un pH neutru, in cazul utilizarii zi de zi, iar apoi clatirea cu apa din abundenta.

11.Depresia postnatala este inevitabila:

Situatia nu este atat de grava pe cat pare. Multe femei incep sa aiba moralul scazut la cateva zile dupa nastere. Acest lucru poate fi pus pe seama oboselii, stresului si modificarilor hormonale.

Totusi, depresia apare la doua-trei saptamani mai tarziu si difera de o stare generala proasta, prin faptul ca implica indiferenta fata de copil si sot. De asemenea, mama devine neglijenta in indeplinirea indatoririlor de zi cu zi si pare sa nu aiba niciun interes fata de activitatile de care s-a bucurat anterior. Aceasta conditie este rar intalnita si ar trebui sa fie tratata de catre un profesionist.

Link to comment
Share on other sites

  • R3tras locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.