Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Santorini, un loc unde cerul și pământul se unesc.


R3tras
 Share

Recommended Posts

Chania%20strada_0.jpg

Grecia ramane una din destinatiile de top la nivel european, pentru romani fiind de ani buni pe locul doi in clasamentul preferitelor de vacanta, dupa Turcia. Una dintre cele mai frumoase locații turistice fiind Santorini:

1.Santorini:

Santorni, o insula unica, cu peisaje de vis, a caror descriere iti poate da batai de cap. Micuta insula vulcanica Santorini a devenit imaginea Greciei, cu casele sale albe, simple, cu cerul de o nuanta de albastru care a luat numele insulei si o mare incredibila. Insula este recomandata celor mai romantici, celor aflati in luna de miere, pasionatilor de fotografie sau celor care nu se satura sa admire frumusetea naturii.

vulcan+santorini.jpg

 

Impresii si sfaturi practice despre Santorini.
  • Practic, Santorini este impartita in doua zone turistice, cea situata deasupra Calderei– conul scufundat al vulcanului activ inca Santorini si partea mai comuna, unde se gasesc putinele plaje ale insulei , precum cele din statiunile Kamari sau Perissa. Prima este zona celebra din Santorini, unde casele si drumurile sunt „sapate” in stanca vulcanica, si par ca stau sa se prabuseasca oricand in mare.
  • Oriunde te-ai afla, in Thira, Oia, Imerovigli sau Firostefani, imaginea panoramica este de vis, iar apusurile de soare sunt unice. Numeroase nave de croaziera acosteaza petru o zi la Thira, capitala insulei, sau la Oia-unde se spune ca sunt cele mai frumoase apusuri de soare. Din portul aglomerat ajungi in Thira ( Thera) pe niste serprentine care-ti dau palpitatii sau, pe spatele unui magarus nadusit de atata soare si efort, condusi cu prea mult elan de stapanii care stiu ca vara nu tine tot anul. Pe o asa caldura, cei cu nasul mai fin s-ar putea simti deranjati de mirosul fecalelor bietelor animale de povara.
  • Odata ajunsi in Thira, este bine sa va bucurati de o plimbare relaxanta pe stradutele inguste si umbrite, macar pentru a va pierde prin multime, daca nu va hotarati sa popositi la o terasa sau sa cumparati suveniruri de la nenumaratele magazinase de familie.
  • In partea vestica a insulei se poate face baie. Santorini are putine plaje, una dintre ele fiind Kamari, cu pietris negru. In apropierea acestei statiuni nu tocmai cosmopolite se afla vestigiile de la Akrotiri, imaginea multora dintre ele fiindu-ne cunoscuta din cartile de istorie. Sunt unele voci care localizeaza Atlantida tocmai pe aceste meleaguri.
  • Puteti lua o excursie de o zi cu vaporasul. Sunt mai multe oferte de astfel de minicroaziere, toate avand ca element central de atractie o vizita la vulcanul de pe insulita Nea Kameni, – ceea ce a mai ramas dupa eruptiile repetate din ultimele mii de ani. Pe seama marii eruptii de acum aproximativ 3.600 de ani este pusa disparitia civilizatiei minoice, ale carei vestigii se regasesc la Knossos, in Creta, la peste 150 de kilometri departare. Pentru vizita la Vulcanul inca activ trebuie neaparat sa aveti incaltari bune pentru a merge pe pietris, precum si palarie , ochelari de soare si apa. Drumul vaporaselor se opreste, de asemenea, la asa zisele Izvoare fierbinti, unde puteti face o baie daca nu sunteti cardiac, si la Thirassia, cealalta insulita locuita din arhipelagul Santorini, se mananca bine peste si fructe de mare. O astfel de excursie de o zi costa minimum 25 de euro, fara masa sau apa, majoritatea terminandu-se la Oia (Ia).
  • Vezi ghidul complet al insulei Santorini aici.

vulcan.jpg

sursa

Link to comment
Share on other sites

  • R3tras locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.