Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Izvorul Maicii Domnului de la Horăicioara.


R3tras
 Share

Recommended Posts

procesiune_horaita_2018_-_foto_flavius_p

În partea de sud a Mănăstirii Horaiţa, la mică distanță, lângă o troiță, se găseşte un izvor tămăduitor, căutat de mulţi pelerini.

Acest izvor a apărut în chip minunat la rugăciunile fierbinți ale monahilor de la Horăicioara, care sufereau de lipsa apei. Minunea s-a petrecut în timpul stăreţiei arhimandritului Ermoghen Buhuș (1837-1877).

Tradiția spune că toți călugării s-au zăvorât în bordeie și au ţinut post negru timp de 40 de zile, rugându-se neîncetat. Dumnezeu le-a ajutat, iar în a patruzecea zi primul monah care a ieșit din bordei a văzut-o pe Maica Domnului lovind cu toiagul chiar în locul unde este astăzi izvorul.Izvorul de la Horăicioara a fost binecuvântat cu darul tămăduirii bolilor sufleteşti şi trupeşti. Astfel, odată cu refacerea bisericii a fost ales al doilea hram al mănăstirii – Izvorul Tămăduirii, pe lângă cel dintru început, Buna Vestire.În ’95, pe când egumen la Horăicioara era Părintele Naum, o bătrânică şi-a recăpătat vederea după ce a luat apă de la izvor şi şi-a spălat ochii.În fiecare an, de Izvorul Tămăduirii, la Mănăstirea Horaiţa are loc procesiunea în care icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Izbăvitoarea de secetă” este purtată până la Horăicioara. Credincioşii veniți să se roage şi să participe la procesiunea cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului urcă şi pentru a lua apă de la izvorul tămăduitor de la Mănăstirea Horăicioara.

 

Link to comment
Share on other sites

  • R3tras locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.