Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Vin dupa personalitate


REDiNG
 Share

Recommended Posts

ghidul-vinurilor-de-sarbatori-pentru-fie
 
 
Vin dintr-o familie mare. Tata are șase surori mai mici, așa că rudele noastre apropiate sunt vreo treizeci la număr. Fiecare eveniment în familie e o nebunie: pe cât sunt de mulți, pe atât sunt de diferiți și de nebuni toți. Sunt veseli și gălăgioși, petrec de răsună strada. Dar pot fi și insuportabili, cum sunt de obicei familiile. Toată viața am încercat să gestionez nebunia sărbătorilor în familie și cea mai bună soluție pe care am găsit-o a fost vinul.
 
Dar cum nu orice vin merge cu orice fel de mâncare, anumite vinuri merg cu anumite tipologii de oameni. Așa că am făcut un ghid cu vinurile care se potrivesc fiecărui membru al familiei.
 
 
Pentru conservatori: Cabernet Sauvignon
 
Greu și aromat, ca unchiul tău care îl susține pe Iliescu, cabernetul e perfect pentru conservatori. Cabernetul e clasic și vinul roșu sec e un standard de aur pentru multă lume. Niciun conservator n-o să strâmbe din nas dacă-i oferi Cabernet. Și asta e foarte bine, pentru că o mică discuție în contradictoriu despre vin se poate transforma oricând într-o ceartă monstru pe tema refugiaților.
 
Pentru liberalul atotștiutor: Beaujolais
 
Tânăr, energic, Beaujolais e un vin puțin învechit, la fel ca verișoara ta care o ține într-una cu feminismul, dar le neagă drepturile persoanelor trans. Beaujolais se bea ușor, ca apa, așa că în loc să-ți explice de ce e ofensator să-ți faci dreaduri ca persoană albă și să imiți ca nesimțitul persoanele de culoare, vară-ta o să se îmbete și o să vorbească despre muzică.
 
Pentru fumătorul de iarbă: Pinot Gris fermentat
 
Cu o culoare și un buchet prietenos, acest vin cucerește orice om, oricât de spart ar fi. O să se bucure de culoarea lui vie și de mirosul aproape de tequila, iar tu o să-i explici cum de fapt e un vin alb care se face ca vinul roșu. O să se tripeze și o să zică „Ceeeeeee? " de vreo trei ori, înainte să meargă iar până afară „să ia ceva de la mașină".
 
Pentru mătușa iscoditoare: Chardonnay
 
E fructat, dar înțepător și e o modalitate grozavă de a evita o conversație pe care n-ai chef s-o ai. E atât de sec și de tare încât o să-i închidă gura mătușii înainte să apuce să te întrebe când te căsătorești.
 
Pentru rockerul rebel: Teran sloven
 
Intens și plin de taninuri puternice, cu aromă fructată, teranul sloven e grozav pentru conversații mai întunecate. Miroase a violete moarte și ude și are gust de sânge. Are note de panică existențială și de Joy Division.
 
Pentru cel mai bun prieten: Chianti
 
Chianti are un conținut mai scăzut de alcool, ca să nu vă îmbătați ca porcii în fața familiei. E sec și înviorător, numai bun ca să depănați amintiri din copilărie și să vă povestiți ce-ați mai făcut în ultimele luni.
 
 
Pentru bisericoși: Riesling sec
 
Ușor și luminos, cu note de ananas și lămâie, Rieslingul sec e unul dintre cele mai inofensive vinuri și e foarte ușor de consumat. E suficient de dulce cât să se poată bucura de el bisericosul care nu bea de obicei și totuși suficient de sec cât să poți bea și tu două pahare cât timp stai într-un colț și încerci să nu te bagi în discuția despre avort pe care a început-o bisericosul.
 
Pentru bătrâni: Vin de Porto
 
Bogat și dulce, cu note de ciocolată, zmeură sau scorțișoară, acest vin de desert fortificat e perfect pentru o poveste de pe vremea bunicilor. Cât îl sorbiți încetișor, vor avea timp să-ți spună o poveste de război și să vă îmbătați bine de tot (vinul de porto e 30% coniac).
 
Pentru dobitocul ignorant: NIMIC
 
Vinul e prea bun ca să-l irosești pe misogini, rasiști și cei care neagă că ar exista încălzirea globală.
 
Pentru ceiai dragi din familie: TOTUL 
 
Una dintre cele mai plăcute activități din lume e să bei vin cu persoanele iubite. Vinul stârnește conversații, hohote de râs și emoții puternice și ne apropie mai mult decât îndrăznim să ne apropiem de obicei.

 
Sursa: Click!

 

Link to comment
Share on other sites

  • Elena locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.