Jump to content

Lego a construit un Bugatti Chiron în mărime naturală: mașina este funcțională și poate rula cu peste 20 km/h


LDV Kahrun
 Share

Recommended Posts

                                                                                     M5kZ6Ab.jpg

Lego a lansat un Bugatti Chirion în mărime naturală. Modelul are un motor asamblat din peste 8.000 de piese Lego Technic și poate dezvolta 5.3 cai putere.

 

Pasionații de Lego, dar și fanii industriei auto au parte de o surpriză de proporții din partea grupului danez: Lego a construit un Bugatti Chiron la scara 1:1. Vehiculul pregătit de Lego este funcțional și poate rula cu o viteză de peste 20 km/h.
Peste un milion de piese din seria Lego Technic au fost utilizate pentru a dezvolta mașina care cântărește 1.500 de kilograme. Sistemul de propulsie face și el parte din seria Lego Technic și integrează peste 8.000 de piese. Conform repezentanților grupului danez, unitatea de propulsie dezvoltă 5.3 cai putere și 92 Nm.

Pentru asamblare, oficialii Lego spun că nu au folosit adezivi, iar angajații grupului danez au avut nevoie de 13.438 de ore de lucru pentru finalizarea proiectului. Jantele de pe replica dezvoltată de Lego sunt cele pe care Bugatti le oferă în mod normal pe versiunea de serie a lui Chiron.

Pentru ca lucrurile să fie și mai interesante, Lego a dus această replică în Ehra Lessien, Germania, locul în care Bugatti Chiron a fost testat pentru prima dată. La volanul modelului asamblat din piese Lego s-a aflat Andy Wallce, pilotul oficial Bugatti.

Acest Bugatti Chiron fabricat din piese Lego va fi expus în premieră la Monza cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 al Italiei.
aVcwUXf.jpg

 

 

 

 

Sursa: click

 

Link to comment
Share on other sites

:topic_closed:

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.