Jump to content

Zenit, celebrul brand rusesc de camere foto, se întoarce pe piaţă


SQ NoTe
 Share

Recommended Posts

zenit-m-640.jpg?width=640&height=420

 

Brandul de camere foto rusesc Zenit se întoarce pe piaţă, cu puţin ajutor din partea Leica, brandul pe original pe care acesta îl copia în perioada războiului rece. Cele două companii au realizat un parteneriat prin care vor lansa noul Zenit M, o cameră digitală de tip range-finder, bazată pe platforma Leica M Type 240. Astfel, în ciuda faptului că exteriorul ne aminteşte de vechile camere populare în Europa de Est, hardware-ul de la interior este 100% produs de către producătorul german.

 

Zenit M este astfel o variantă cu aspect „clasic” al modelului Leica M Type 240, ceea ce Leica numeşte „platforma Leica M”, sugerând că vor mai exista şi alte camere bazate pe acest hardware, probabil sub alte brand-uri. Platforma în sine beneficiază de un senzor CMOS de 24 megapixeli, un ecran de 3”, capabilitatea de a filma în rezoluţie Full HD şi o valoare ISO de maximum 6400 cu viteză maximă de 3 cadre pe secundă.

 

Dacă stăm să comparăm cu o cameră foto mirrorless, sau orice alt aparat modern din ultimii patru sau cinci ani, platforma Leica M care stă la baza Zenit M nu este tocmai performantă, însă nu aceasta este ideea din spatele camerelor Leica. Compania germană se bazează pe un profil de culoare proprietar şi un algoritm unic de procesare a imaginilor, care conferă cadrelor „aroma” de fotografie realizată pe un aparat Leica, ceva ce doar fanii adevăraţi ai brandului pot aprecia. De asemenea, doar fotografii cu adevărat pasionaţi îşi vor cumpăra aşa ceva, întrucât preţul unui astel de aparat este prohibitiv pentru majoritatea fotografilor amatori.

 

Un aspect care diferenţiază Zenit M de orice alt aparat Leica din seria M este faptul că poate fi cumpărat alături de un obiectiv 100% rusesc. Este vorba despre modelul Zenitar 35 mm f/1.0, care promite să ofere cel mai bogat efect bokeh fără procesare digitală.

 

Zenit nu mai vinde camere foto încă din 2005, însă revenirea sa va fi spectaculoasă, întrucât împrumută ceva de la producătorul hardware-ului lui Zenit M: preţul. Un Zenit M va costa undeva între 6000 şi 7000 de dolari americani (încă nu a fost făcut public preţul final) şi va fi disponibil în Europa, Statele Unite şi Rusia.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.