Jump to content

[12 octombrie] 1810 - primul Oktoberfest


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Oktoberfest-Geschichte: Das erste Oktoberfest 1810

 

 

 

Istoria Oktoberfest a început în anul 1810, cu ocazia căsătoriei prinţului moştenitor Ludwig, viitorul rege Ludwig I, cu prinţesa Therese von Sachsen-Hildburghausen. La eveniment au fost invitaţi şi cetăţenii oraşului München. Nunta a ţinut aproape o săptămână, s-a desfăşurat pe pajiştea de la porţile oraşului München şi s-a încheiat cu o cursă de cai. În amintirea acestui eveniment şi în onoarea prinţesei Therese, pajiştea a primit numele Theresienwiese. De atunci, Theresienwiese a devenit locul de desfăşurare a sărbătorii Oktoberfest, potrivit www.oktoberfest.info.

 

Din anul 1819, festivalul a intrat sub patronajul edililor oraşului, care şi-au asumat responsabilitatea organizării sale anuale, potrivit www.oktoberfest.net. Prima halbă de bere din stică a fost introdusă în anul 1892, fiind astăzi cel mai căutat suvenir la Oktoberfest. Tradiţia conform căreia primarul oraşului dă cep primului butoi de bere, declarând astfel deschis festivalul, a fost inaugurată relativ târziu, în anul 1950. Având în vedere faptul că luna septembrie este, din punct de vedere meteorologic, o lună mai caldă, Oktoberfest începe, de ani buni, în septembrie.

 

 

SURSĂ: AGERPRES.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.