Jump to content

[1 noiembrie] 1981 - independenţa Antiguei şi Barbudei


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru antigua barbuda

 

 

Descoperite de Cristofor Columb în 1493, Antigua si Barbuda au fost colonizate de englezi după 1632 si cedate oficial Angliei in 1667 de către Spania. Din 1967 teritoriu autonom al Uniunii Indiilor de Vest – stat asociat cu Regatul Unit al Marii Britanii, Antigua si Barbuda devin independente la 1 noiembrie 1981.

 

Deși cele două insule formează o singură națiune, ele oferă contraste interesante. În timp ce Antigua este celebră pentru multitudinea de plaje excelent întreținute și protejate de recifurile de corali, Barbuda oferă privirii un aspect lagunar, cu canale istmuri de o rară frumusețe.

 

Chiar dacă sportul național este crichetul, Antigua și Barbuda își păstrează aerul tropical, cu plaje vaste având nisipul alb ca zăpada și apele turcoaz mângâind trupurile bronzate ale turiștilor veniți din toate colțurile lumii, care, pentru a nu rata niciuna dintre plajele insulelor, preferă să le exploreze cu bărcile.

 

În vechiul port al armatei britanice, astăzi acostează iahturi de lux și se aud clinchete de pahare de cocktail și ritmurile muzicii exotice.

 

Turismul reprezintă de fapt economia acestui stat. O mare parte din turiști, anume o treime, vin din SUA. Există fix 365 de plaje, adică câte una pentru fiecare zi a anului. Insulele se află în vecinătatea unor recifuri de corali care au făcut de-a lungul timpului multe victime printre căpitanii de corăbii.

 

Transportul se face cu avionul sau cu vaporul, existând trei aeroporturi și un port. Căile ferate lipsesc, șoselele însumând doar 1.165 km.

 

Pentru distracții de tot felul și atracții culturale cea mai cunoscută plajă este Jolly Beach, care nu este însă un pol zgomotos al distracției, pentru motivul simplu că nu găsești cluburi de noapte sau discoteci, măsură luată pentru a proteja monumentele istorice și viața populației indigene. Multe alte destinații, situate în extremitățile insulelor sunt adevărate rezervații naturale acoperite de vegetaţia luxuriantă a junglelor. Aici veți găsi păsări exotice, puteți merge la pescuit în apele limpezi sau puteți servi o masă tradițională acasă la localnici, care sunt extrem de primitori.

 

Nu lipsesc nici restaurantele sau centrele comerciale, dar care se găsesc, cu precădere, în apropierea plajelor.

 

Pe plaja Long Beach s-au construit și cele mai luxoase complexuri hoteliere, restaurante și cafenele din Antigua și Barbuda.

 

Dacă veți epuiza rapid toate posibilitățile de petrecere a timpului liber, nu trebuie decât să faceți o plimbare în insulele vecine. Cele mai interesante destinații învecinate sunt Saint Martin și Fort de France, prima situată în Anguilla, a doua în Martinica. Cea mai indicată perioada pentru a vizita insulele Antigua și Barbuda este decembrie-aprilie, atunci când Europa este bătută de zăpezi și viscole.

 

 

SURSĂ: Ghid European.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.