Jump to content

14.000 de profesori vor protesta marti in fata Guvernului si la Cotroceni


sKillz
 Share

Recommended Posts

14.000 de profesori vor protesta marti in fata Guvernului si la Cotroceni

 

greva-profesori.jpg

 

Practic, Bucurestiul va fi din nou blocat de mitinguri si marsuri. In Piata Victoriei, sindicalistii de la Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant se vor aduna la ora 11.00. Si vor ramane pana la ora 12:30.

 

Apoi, profesorii vor pleca intr-un mars catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Se vor opri la fiecare dintre ele, pentru a-si striga revendicarile.

Liderii FSLI se asteapta sa participe intre 8000 si 10 000 de oameni.

In paralel, alti dascali, de data aceasta membri ai Federatiei Educatiei Nationale si Spiru Haret, vor protesta si ei in fata Palatului Cotroceni. Incepand cu ora 12:30 si pana la ora 14:00.

Profesorii ies in strada in primul rand din cauza salariilor reduse cu 25%, dupa ce au pierdut o serie de sporuri si indemnizatii. In aceste conditii, sindicalistii de la FSLI se tem ca in scoli, catedrele vor ramane in scurt timp goale.

Exista dascali care isi cauta dreptatea si pe alte cai decat proteste in strada. O invatatoare din Caracal, care nu este membra de sindicat, sustine ca a intrat in greva foamei acum 42 de zile. Adica dupa ce a aflat ca ramane fara un sfert din leafa de 1200 de lei.

Femeia, care risca enorm, a ajuns la Bucuresti pentru ca starea ei se agrava. Aici este monitorizata, dar inca refuza ajutorul medicilor de la Spitalul de Diabet si Boli de Nutritie. Ministrul educatiei a vizitat-o acum cateva zile.

Invatatoarea spune ca are de incasat 15.000 de lei din sporurile pierdute pana acum.

 

 

Sursa : stirileprotv.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.