Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Statele membre UE vor semna un acord cu reguli mai stricte pentru bănci


dabro.pdf
 Share

Recommended Posts

banca.jpg

 

Statele membre ale Uniunii Europene sunt aproape de un acord cu privire la reguli mai stricte pentru băncile împovărate cu credite bancare neperformante, potrivit diplomaţilor.

 

În pofida unei reduceri graduale a creditelor neperformante, băncile din zona euro deţin în continuare credite în valoare de 731 miliarde euro pe care este posibil să nu le recupereze, potrivit celor mai recente date ale Autorităţii Bancare Europene.

 

Planul mai prevede că băncile vor avea la dispoziţie mai puţin timp pentru a-şi constitui rezerve cu care să se protejeze împotriva noilor credite neperformante.

Băncile din zona euro nu şi-au revenit încă de pe urma crizei financiare din 2008, iar în acest an acţiunile lor au scăzut cu peste 20%, în timp ce în cazul băncilor italiene este vorba de un declin de aproape 30%, după formarea unui Guvern eurosceptic în luna iunie, notează Agerpres.

 

Dacă vor fi adoptate, noile reguli ar putea să creeze probleme băncilor. Potrivit unei propuneri consultate de Reuters, băncile ar avea la dispoziţie doar şapte ani, nu opt ani, cum se discuta până acum, să pună deoparte rezerve cu care să acopere în întregime noile credite neperformante susţinute de garanţii.

 

Sursa: lexcafe.ro

Link to comment
Share on other sites

  • dabro.pdf changed the title to Statele membre UE vor semna un acord cu reguli mai stricte pentru bănci
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.