Jump to content

[25 noiembrie] 1844 - naşterea lui Karl Benz


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Karl Benz : The German Inventor & the Founder of Mercedes Benz - Your Tech  Story

 

 

 

Karl Benz s-a născut pe 25 noimebrie 1844 la Karlsruhe, Germania şi a decedat pe 4 aprilie 1929. Este un inginer german care a avut marele merit să primească brevetul de invenţie pentru primul automobil care funcţiona pe bază de gazolină.

 

Karl Friedrich Benz a fost un inginer german de automobile. Este considerat a fi unul dintre inventatorii (împreună cu contemporanul său, Gottlieb Daimler) automobilului care funcţionează pe bază de gazolină. Benz a fost fiul unui mecanic de locomotivă.

 

Benz a deschis Benz & Co. în 1883 la Mannheim în scopul de a produce motoare industriale. În cadrul acestei companii a inventat şi brevetat mai multe motoare în doi timpi. Ulterior, a aflat că Gottlieb Daimler lucra la un vehicul pe patru roţi. Daimler l-a inspirat pe Karl, care la rândul lui a început să lucreze la proprul lui automobil, 'motorwagen', cu un motor în patru timpi.

 

Benz a proiectat nu doar motorul său, care era cu un singur cilindru, răcit cu apa, de 958 centimetri cubi, 0,75 hp (560 W), dar şi întregul vehicul pe trei roţi, care a circulat pentru prima oară la Mannheim în 1885.

 

La data de 29 ianuarie 1886, i-a fost acordat brevetul de invenţie pentru acest vehicul (DRP 37435), iar în iulie a prezentat primul automobil care funcţiona pe bază de gazolină. În 1903, Benz s-a retras din Benz & Co., dar a rămas membru al consiliului de administraţie până la moartea lui. Firmele Benz şi Daimler au fuzionat, formând Daimler-Benz în 1926. Din acel moment, automobilele companiei au fost denumite Mercedes-Benz.

 

 

SURSĂ: masini.ro.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.