Jump to content

Ce se întâmplă cu Neagu după accidentare. Anunţ ferm al CSM Bucureşti + cine plăteşte operaţia şi salariul Cristinei


uSp
 Share

Recommended Posts

cn.jpg?width=815

 

Cristina Neagu a suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate de la genunchiul drept, iar operaţia jucătoarei va fi suportată de Federaţia Română de Handbal, anunţă Libertatea. De asemenea, Cristina Neagu ar urma să fie chemată pentru a negocia prelungirea contractului.

 

"Operaţia şi recuperarea Cristinei vor fi făcute pe banii Federaţiei Române de Handbal, deoarece accidentarea s-a produs la naţională, iar jucătoarele au asigurări medicale. CSM Bucureşti va solicita Federaţiei Europene de Handbal plata integrală a salariului Cristinei pentru perioada de indisponibilitate. Contractul Cristinei Neagu cu CSM expiră în vara anului 2019, iar noi suntem interesaţi de prelungire", a declarat preşedintele secţiei de handbal de la CSM Bucureşti, Andrei Luca, conform sursei citate.

Cristina Neagu a fost accidentată la finalul partidei cu Ungaria de la Campionatul European. În minutul 52 al meciului România - Ungaria, la scorul 26-27, Cristina Neagu, 9 goluri până în acel moment, a fost faultată de unguroaica Szimonetta Planeta şi i-a ”fugit” genunchiul drept, fiind scoasă pe targă din teren şi transportată la spital.

 

17.300 de euro pe lună încasează Cristina Neagu de la CSM Bucureşti, clubul Primăriei.

Cristina Neagu a avut o carieră presarată cu accidentări grave:

În vara lui 2011 s-a operat la umărul drept, după ce a jucat cu dureri mari o perioadă de câţiva ani. După intervenţia chirurgilor a stat pe tuşă timp de un an şi şapte luni.

S-a întors pe teren în 2012, spre ultima parte a anului, dar a avut din nou ghinion: în prima lună a lui 2013, la un antrenament, a suferit o ruptură a ligamentelor genunchiului stâng. A urmat o jumătate de an de pauză.

În 2013, Cristina a ajuns a Buducnost şi a jcuat pentru prima dată după operaţia de la genunchi. Era octombrie a acelui an.

În 2013, Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost desfiinţată, iar Neagu a ajuns la Buducnost, unde a jucat primul meci după accidentarea la genunchi în octombrie 2013.

Ce înseamnă o ruptură a ligamentelor încrucişate - acestea furnizează stabilitate şi limitează mişcările de rotaţie internă a tibiei, previn hiperextensia genunchiului, limitează deplasarea anterioara a tibiei în timpul flexiei genunchiului.

Tratament - În general pentru persoanele active se optează pentru reconstrucţia ligamentului încrucişat anterior, tratament chirurgical care va fi urmat de tratamentul de recuperare ce poate dura şase luni.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • uSp locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.