Jump to content

Schimbarea incepe in propria minte.


Elena
 Share

Recommended Posts

image.png.bf35bf029bea914f163c4368336ba554.png

 

Alegere sau destin? Aceasta este eterna intrebare a oamenilor, inca din antichitate, cand ajung sa-si constientizeze limitele, in marea lor calatorie numita viata.

Oamenii cauta raspunsul la aceasta intrebare crezand ca cele doua conditii ale omului se exclud. Unii cred cu tarie ca nimic inaintea nasterii noastre nu ne influenteaza viata noastra din prezent iar altii cred ca ea a fost deja scrisa in cele mai mici detalii.

Practica in domeniul psihologiei mi-a aratat cat de importanta este aceasta credinta in felul in care omul se percepe pe sine in relatie cu el insusi, cu ceilalti si cu mediul. Am vazut oameni care si-au imbunatatit constant viata crezand in puterea lor de a-si influenta destinul, dar am vazut foarte multi care erau deja demult resemnati in fata propriior limite.

 

Sa crezi in puterea ta de a-ti influenta viata este baza transformarii de sine. Mintea nu investeste energie in ceva in care nu crede. Pur si simplu asa este ea construita. Cand isi alege un obiectiv, un tel de atins, intai isi calculeaza resursele si te indeamna sa pornesti la drum doar atunci cand sunt sanse mari sa ajungi la destinatie.

Nu conteaza cate carti de dezvoltare personala si articole motivationale ai citit. Conteaza doar ce ai aplicat in propria ta viata. Traind noi experiente, mintea invata ca "se poate". Si cand acumuleaza suficienta credinta si anticipeaza succesul, abia atunci simte cum energia iese la suprafata si o indreapta in directia dorita. Abia atunci te simti motivat cu adevarat.

Cele mai multe limite pe care noi credem ca le avem sunt doar iluzii. Ele raman limite pana in ziua in care decidem ca este o prioritate pentru noi sa le depasim.  Cand toate celelalte aspecte ale vietii noastre obisnuite devin mai putin importante decat obiectivul ales si actionam in directia asta, zilnic, cel putin 30 de zile, deja mintea noastra s-a schimbat. Acolo unde ea vedea o limita, acum vede o cale accesibila.

Increderea in sine nu se castiga acumuland doar informatie. Ea este rezultatul actiunilor reusite.  

Viata este alegere sau destin?

Indiferent ce crezi, ai dreptate. Daca alegi sa crezi ca viata e destin, atunci asa va fi, pentru ca vei incerca sa o influentezi prea putin ca sa descoperi ca ai aceasta putere. Daca alegi sa crezi ca sta in puterea ta sa-ti schimbi viata, si in acest caz ai dreptate, pentru ca facand alegeri si sustinandu-le prin actiuni, observi cum viata ta capata forme diverse, transformandu-se in viata pe care o doresti.

 

sursa: psihologiecuantica

Link to comment
Share on other sites

  • Elena locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.