Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Sorin Cârţu este noul preşedinte al Craiovei


Wizzle
 Share

Recommended Posts

7172537-mediafax-foto-laurentiu-mich.jpg

 

 

Universitatea Craiova a anunţat oficial revenirea lui Sorin Cârţu în cadrul clubului, poziţia ocupată fiind cea de preşedinte. Fost jucător şi antrenor al Ştiinţei, Cârţu va îndeplini de această dată o funcţie administrativă, el fiind prezentat marţi, într-o conferinţă de presă.

 

Marcel Popescu va fi menţinut în postura de manager general, ideea fiind de „refacere a cuplului care a adus ultimul event în Bănie”. În 1991, anul în care Universitatea Craiova a cucerit al patrulea titlu şi a cincea Cupă, „Sorinaccio” era antrenorul echipei, iar Marcel Popescu, preşedinte. În 2014-2015, Sorin Cârţu a fost pentru a patra oară antrenor al Craiovei, în acel mandat împreună cu Emil Săndoi, cei doi reuşind o clasare pe locul 5, după ce preluaseră echipa de pe ultimul loc şi au reuşit o serie de 19 meciuri la rând fără înfrângere în campionat.

 

Iată comunicatul clubului din Bănie:

”Sorin Cârţu, preşedintele Universităţii Craiova! Prezentarea oficială a lui „Sorinaccio”, la care va participa şi Marcel Popescu, va avea loc marţi, ora 11:15, la stadionul „Ion Oblemenco”. Refacem echipa ultimului event din anul 1991.

 
 

Produs al şcolii de fotbal craiovene, Cârţu a făcut junioratul la CSS Craiova. În 1973 câştigă campionatul de tineret al României, iar doi ani mai târziu este golgheter al diviziei „B” cu Electroputere. În perioada 1976-1987, tricoul alb-albastru arde pe el! Pe 22 august 1976, debutează cu gol la Universitatea în victoria cu 5-1 contra Progresului Bucureşti.

 

Trei cupe şi două titluri de campion este palmaresul lui Sorin Cârţu ca jucător, căruia îi va adăuga în 1991 eventul din postură de antrenor. În 283 de meciuri în Divizia A a marcat de 107 ori, în timp ce în partidele europene în cele 37 de apariţii a marcat 11 goluri, fiind fotbalistul român cu cele mai multe goluri înscrise în cupele europene. În septembrie 2014 a fost cooptat în stafful Ştiinţei în funcţia de director tehnic.

 

În campionatul 2014-2015, împreună cu Emil Săndoi, a condus echipa pe locul 5, reuşind o serie fantastică de 19 partide fără înfrângere, record în istoria de 68 de ani a Ştiinţei. Îi dorim mult succes lui ’Sorinaccio’ la revenirea în clubul oltean şi să ne conducă spre marea performanţă”, se arată anunţul oferit publicităţii.

 

În cariera sa de antrenor, Sorin Cârţu a antrenat echipele: Universitatea Craiova, Electroputere, România U21, Rapid, Veria, Oţelul Galaţi, FC Argeş, Poli Timişoara, Progresul Bucureşti, Dacia Mioveni, Pandurii, CFR, Steaua, Alro Slatina, CSU Craiova, FC Braşov şi CSMS Iaşi.

 

 

 

 

prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

  • uSp locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.