Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Prețul mediu al modelelor electrice, mai mare cu peste 34% decât cel al modelelor cu motoare cu combustie internă din același segment


Sarmaluta
 Share

Recommended Posts

PreÈul mediu al modelelor electrice, mai mare cu peste 34% decât cel al modelelor cu motoare cu combustie internÄ din acelaÈi segment - Poza 1

Piața mașinilor electrice a depășit anul trecut pragul de 200.000 de unități comercializate la nivelul Europei, însă potențialul acestora este în continuare frânat de prețurile mai mari ale acestor modele comparativ cu modelele tradiționale.

Compania de analiză Jato Dynamics a realizat o comparație în acest sens pe baza prețurilor medii cu care s-au comercializat câteva dintre cele mai populare modele din Europa pe principalele piețe de pe Bătrânul Continent, cu scopul de a scoate în evidență diferența majoră de costuri pe care o suportă inițial clientul final.

Modele subcompacte

Potrivit datelor compilate de Jato Dynamics, prețul mediu cu care s-a vândut un model subcompact cu motor cu combustie internă a fost anul trecut de 17.804 euro. Analiștii Jato au luat în calcul vânzările înregistrate de Ford Fiesta, Nissan Micra, Toyota Yaris, Renault Clio, Volkwagen Polo și Peugeot 208 pe piețele din Franța, Germania, Italia și Spania.

În schimn, prețul mediu cu care s-a comercializat subcompacta electrică Renault Zoe a fost de 26.805 euro, pe baza datelor din aceleași țări. Prin urmare, prețul mediu al unui model electric din segmentul subcompact a fost cu 51% ai mare decât prețul mediu al unei subcompacte cu motor cu ardere internă.

188406l-545x410-n-a3f496c1.jpg

Modele compacte

În cazul modelelor comapcte, diferențele sunt mai mici, însă rămân în continuare ridicate. Astfel, pe baza vânzărilor înregistrate de Ford Focus, Peugeot 308, Renault Megane, Toyota Auris și Volkswagen Golf în Germania, Franța, Italia și Spania, prețul mediu al unei compacte a fost de 27.132 euro.

În schimb, prețul mediu de vânzare al unui Nissan Leaf vândut în aceleași țări a ajuns la 36.384 euro, cu 34% mai mult decât în cazul modelelor cu motor cu combustie internă.

721668l-545x410-n-995f9df2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.