Jump to content
Sign in to follow this  
uV Dabro

Italia ar urma să înregistreze creştere zero anul acesta

Recommended Posts

italy.jpg

 

Italia ar urma să înregistreze creştere zero anul acesta, a avertizat Asociaţia italiană de lobby pentru mediul de afaceri Confindustria, pe fondul sporirii temerilor privind a treia economie a zonei euro.

 

Confindustria previzionează că în 2019 PIB-ul Italiei nu va creşte sau se va contracta, după ce în octombrie estima un avans de 0,9%.

 

În prezent, Italia este singura ţară din UE în recesiune. Economia italiană a intrat în recesiune tehnică (două trimestre consecutive de scădere) în a doua parte a anului trecut, după o creştere semnificativă a costurilor de împrumut şi a incertitudinilor politice provocate de divergenţele dintre Guvernul populist de la Roma şi Comisia Europeană privind bugetul pe 2019.

 

Institutul Naţional de Statistică (Istat) a publicat recent datele preliminare care arată că economia s-a contractat cu 0,2% în trimestrul patru din 2018, după un declin de 0,1% în precedentele trei luni. Scăderea este mai accentuată decât previzionau analiştii, 0,1%.

 

Sursa: lexcafe.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.