Jump to content

Top 3 locuri pe care să le vizitezi în Budapesta


D a n n
 Share

Recommended Posts

Foarte aproape de România, la numai câteva ore de la ieșirea din țară, se află unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei. De la vizitarea obiectivelor turistice consacrate, incluzând muzee și diverse clădiri, până la baruri, băi termale și degustarea mâncărurilor delicioase.

 

1. Palatul Parlamentului (atât la exterior, cât și la interior)

 

Când spunem Budapesta, inevitabil ne gândim la Dunăre, care o străbate atât de frumos, de la un capăt la celălalt al orașului, și la clădirea în care funcționează parlamentul maghiar, un palat superb așezat pe malul fluviului. Această clădire este una dintre cele mai vechi și a treia cea mai mare din Europa dintre clădirile unde puterea legislativă își face treaba, fiind, în egală măsură, și o capodoperă arhitecturală.  

budapest-632851_960_720.jpg

 

2. Podurile Budapestei

Sunt nouă poduri peste Dunăre, în total, Budapesta fiind cunoscută și sub denumirea de Capitala celor 9 Poduri. Acestea sunt: Podul Árpád, Podul cu Lanțuri, Podul Elisabeta, Podul Libertății, Podul Margareta, Podul Megyeri, Podul Petőfi, Podul Rákóczi și Podul Feroviar de Nord.

Budapesta4.jpg

 

4. Dealul Castelului Buda

Castelul regilor din Ungaria, finalizat în anul 1265, a fost declarat monument istoric și inclus în Patrimoniul UNESCO în 1987, fiind, totodată, și unul dintre cele mai importante și mai vizitate obiective turistice din Budapesta.

Poți pierde cu ușurință o zi întreagă plimbându-te pe-aici, mai ales că se află chiar lângă Podul cu lanțuri, dar și lângă funicularul care urcă până în vârful dealului. 

Castelul-Buda.jpg

 

sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.