Jump to content

Parlamentul European a aprobat două directive care consolidează drepturile consumatorilor


.Aku
 Share

Recommended Posts

Parlamentul European a aprobat două directive care consolidează drepturile consumatorilor de a primi despăgubiri atunci când le-au fost vândute produse defecte și armonizează legile statelor membre pentru a crea condiții de concurență echitabile pentru furnizorii din întreaga Uniune Europeană, potrivit unui comunicat.

 

Regulile privind contractele de furnizare de conținut digital răspund nevoii provenite din apariția noilor tehnologii. În multe state membre nu există norme explicite privind vânzarea de conținut digital, cum ar fi aplicațiile, muzice sau jocurile, de aceea consumatorii se pot afla într-o situație dificilă în momentul în care ceva nu este în regulă cu produsele digitale achiziționate.

 

Noile norme vor acoperi contractele digitale, atât atunci când este vorba de un abonament (spre exemplu, la un serviciu de transmisie de muzică) cât și o achiziție unică (cum ar fi un joc pe smartphone). Consumatorul este protejat nu numai atunci când achită cu bani, dar și în cazul în care acesta „plătește“ prin acordarea datelor cu caracter personal, cum este cazul rețelelor sociale.

 

Sursa: lexcafe.ro

Link to comment
Share on other sites

  • .Aku locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.