Jump to content

Despre Planul Juncker


dabro.pdf
 Share

Recommended Posts

flag-carousel

 

Fondul European de Investiții (FEI) a semnat patru acorduri de finanțare în România, prin care țara va beneficia de peste 170m EUR în condiții avantajoase:

 

Primul acord de garantare Erasmus+ în valoare de 4,5m EUR va ajuta 450 de studenți să își efectueze studiile de masterat în străinătate;
Planul de Investiții pentru Europa: Trei acorduri de garantare în cadrul Facilității de Garantare COSME în sprijinul întreprinderilor mici și mijlocii:
25m EUR cu CEC Bank S.A.
80m EUR cu Deutsche Leasing Romania IFN S.A.
63m EUR cu Libra Internet Bank


04/04/2019


FEI și instituția financiară nebancară FINS au semnat primul acord de garantare Erasmus+ din România, care va permite FINS să ofere un nou produs de creditare pentru studenții care doresc să continue studiile la master în străinătate. Datorită aceastei garanții, aproximativ 450 de studenți vor beneficia de credite în condiții favorabile pentru a studia în altă țară din UE, ca și în Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia și Turcia. Acordul de 4,5m EUR a fost semnat în cadrul facilității de garantare Erasmus+, care este finanțată de Uniunea Europeană și administrată de Fondul European de Investiții.

 

De asemenea, FEI a semnat acorduri COSME cu CEC Bank S.A., Deutsche Leasing Romania IFN S.A. și Libra Internet Bank S.A. Acordurile vor permite acestor instituții să ofere noi credite în valoare de aproximativ 168 m EUR pentru IMM-uri românești. Acordurile sunt susținute de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS), principala componentă a Planului de Investiții pentru Europa, și vor facilita accesul la credite și finanțări de leasing pentru aproape 3.000 IMM-uri.  Sprijinul COSME permite partenerilor FEI să extindă oferta față de politica uzuală de creditare – de exemplu, aceștia pot oferi credite cu cerințe semnificativ reduse de garanții suplimentare pentru IMM-uri cu grad crescut de risc.

 

Comisarul European pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM,  Elżbieta Bieńkowska, a declarat: “Salut semnarea acestor acorduri în cadrul Planului Juncker, care vor ajuta 3.000 IMM-uri românești să beneficieze de acces crescut la finanțare. De asemenea, 450 studenți români vor primi sprijin financiar în cadrul unuia din programele emblematice ale Europei, Erasmus+, pentru a trăi și a studia în străinătate. Aceste patru acorduri semnate astăzi constituie tot atâtea exemple de reflectare a valorilor europene în România.”

 

Comisarul European Tibor Navracsics, responsabil pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport a spus: "Comisia Europeană își exprimă satisfacția față de semnarea acordului cu FINS, care pune finanțarea pentru studii în străinătate în centrul activităților sale. Mulțumită acestui nou acord garantat de UE, în jur de 450 de studenți români talentați vor putea să își îndeplinească obiectivul de a obține un titlu de master de la o universitate din altă țară europeană.”

 

Comentând asupra acordurilor, Directorul General Adjunct al FEI, Domnul Roger Havenith, a declarat: “Pentru prima dată în România, FEI va sprijini accesul la finanțare pentru 450 de studenți care vor putea obține credite pentru costul studiilor, sporind astfel posibilitățile de instruire pentru o gama mai largă de studenți. De asemenea, prin noile noastre acorduri COSME, vor îmbunătăți condițiile de finanțare pentru 3.000 IMM-uri. Astfel, se va îmbunătăți competitivitatea unui segment important al economiei românești, care constituie motorul creșterii economice, creării de locuri de muncă și inovării.”

 

Aflati mai multe informatii cu privire la acest plan din sursa ec.europa.eu

Edited by uV Dabro
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.