Jump to content

România are o agricultură extrem de polarizată!


dabro.pdf
 Share

Recommended Posts

agri-1.jpg

 

România, care deține o treime din numărul total de exploatații din Uniunea Europeană, are o agricultură extrem de polarizată, din punctul de vedere al dimensiunii fermelor. Exploatațiile mici și foarte mici au o dimensiune medie de 1,6 hectare, față de 3,5 hectare media europeană.

 

În schimb, exploatațiile mari din România au, în medie, 484,6 hectare, cu mult peste media europeană, de 270 de hectare, potrivit ultimelor date disponibile de la Institutul Național de Statistică.

 

În acest context, România a reușit, anul trecut, să devanseze principalele țări producătoare din Europa la producțiile de porumb și floarea-soarelui.

 

Producția record la porumb, de 18,35 milioane tone, care a plasat România pe primul loc între statele europene, a fost obținută de pe o suprafață de 2,3 milioane de hectare, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS). În medie, 7,97 tone la hectar, în timp ce Franța, a doua clasată în topul european, a obținut o producție de 12,51 milioane tone pe o suprafață de 1,4 milioane hectare, adică în medie 8,93 tone la hectar. Germania, cu 3,3 milioane tone pe 0,4 milioane hectare, a obținut o producție medie la hectar apropiată de cea a Franței, de 8,25 tone.

 

Sursa: lexcafe.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.