Jump to content

Rușine istorică: am ajuns sub Thailanda » Media de spectatori a Ligii 1 e ȘOCANTĂ: doar FCSB, Craiova și Dinamo adună fani


South Andreey
 Share

Recommended Posts

G6G4yuM.jpg

 

Liga 1 se află pe locul 40, din 51 de campionate, într-o ierarhie alcătuită de CIES Football Observatory pe baza mediei de spectatori calculată în perioada 2013-2018.

Cifrele CIES Football Observatory vorbesc de la sine. În timp ce în alte țări de pe mapamond lumea se înghesuie la fotbal, la noi fanii stau departe de stadion. Atât de departe încât suntem pe locul 40, din 51 de campionate naționale luate în discuție, într-un clasament întocmit pe baza mediei spectatorilor calculată într-un interval de 5 ani (2013-2018).

Clasamentul la zi al Ligii 1 + alte statistici

Media Ligii 1 este de doar 3.510 suporteri, mai mică decât a Thailandei (5.180) sau a eșalonului patru din Anglia (4.630)! Dacă asta poate reprezenta o consolare, „caprele” vecinilor stau și mai rău. Partidele din prima ligă a Ungariei, locul 42 în ierarhie, au atras în medie 2.733 de fani pe stadion în perioada menționată, iar bulgarii, doar 2.019. Și ocupă poziția 47.

Declinul fotbalului de club românesc este, fără îndoială, una dintre cauze. Dar și televiziunile au rolul lor în alungarea spectatorilor de pe arenele noastre. Transmiterea în direct a tuturor partidelor, unele programate la ore târzii pentru românul care a doua zi merge la muncă, îi determină pe majoritatea microbiștilor să aleagă televizorul și fotoliul de acasă.

În schimb, în Germania, Anglia și Spania, trioul aflat în fruntea ierarhiei CIES Football Observatory, până și meciurile considerate de categoria a doua, gen Dusseldorf - Augsburg, respectiv West Ham - Southampton, se dispută cu tribunele pline. Explicația? În primul rând, bucuria unui spectacol live, programat la o oră accesibilă. 

Sursa: GSP.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.