Jump to content

S-a retras fundaşul "de fier" al lui Juventus: "Nu voi mai juca fotbal!". Ce funcţie va primi omul care a câştigat tot, mai puţin Liga Campionilor


cedrykk
 Share

Recommended Posts

c1.jpg.91bb6e5621e2bb20188c743eb994942c.jpg

 

Fundaşul italian Andrea Barzagli, 37 de ani, a anunţat, sâmbătă, că se retrage din fotbal la finalul acestui sezon, care-i va aduce al optulea Scudetto consecutiv cu Juventus Torino. Nu va sta departe de "Bătrâna Doamnă", urmând să primească un rol de antrenor cu fundaşii la echipa mare.

"M-am gândit foarte mult la viitor şi anul acesta a venit momentul. Din iunie nu voi mai juca fotbal", a declarat Barzagli, citat de italienii de la Tuttosport. La puţin timp de la anunţarea retragerii, au apărut informaţii conform cărora campionul mondial din 2006 va rămâne în staff-ul echipei la care joacă din 2011, urmând să-i antreneze pe fundaşii lui Max Allegri.
Andrea Barzagli, carieră impresionantă
Crescut la Rondinella, o echipă din Firenze, Barzagli a trecut pe la Ascoli, Chievo, Palermo şi Wolfsburg, care l-a cumpărat cu 14 milioane de euro, în 2008, înainte să ajungă la Juve, în 2011. Torinezii au plătit doar 300.000 de euro pentru transferul său, dar în scurt timp s-a transformat în om de bază şi alături de Chiellini şi Bonucci, a format una dintre cele mai eficiente linii defensive din fotbalul modern.
Campion mondial în 2006 cu naţionala Italiei, pentru care a debutat în 2004 şi a strâns 74 de meciuri, Barzagli a câştigat şapte tituri de campion al Italiei cu Juventus, un titlu cu Wolfsburg, patru Cupe ale Italiei şi patru Supercupe ale Italiei, dar şi titlul european Under 21 în 2004. Din palmares îi lipseşte doar trofeul UEFA Champions League, pierzând ambele finale jucate cu Juventus.

sursa

Link to comment
Share on other sites

  • .Vlad locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.