Jump to content

Philippe Gilbert a câștigat Paris-Roubaix! Mai are nevoie de un singur Monument pentru a le avea pe toate 5: e primul în ultimii 30 de ani


South Andreey
 Share

Recommended Posts

U9leqtd.jpg

 

Philippe Gilbert, belgianul în vârstă de 36 de ani de la Deceuninck–QuickStep, a câștigat Paris-Roubaix 2019, la a treia sa participare, și mai are nevoie doar de Milano-Sanremo pentru a fi deținătorul tuturor celor 5 clasice Monument, curse de o zi ce urmează imediat ca importanță după Marile Tururi.

Gilbert s-a desprins cu 3 sectoare de pavate înainte de finalul de pe velodromul din Roubaix, alături de neamțul Nils Politt (Katusha-Alpecin).

În ultimii 14 kilometri din cei 257 parcurși de rutieri, cei doi s-au distanțat la aproape un minut de urmăritori, cu Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) printre ei, și și-au disputat trofeul prețios la sprint.

Gilbert s-a folosit de experiența superioară pentru a intra pe interiorul velodromului, i-a luat fața adversarului său de 25 de ani și a obținut o victorie care îl plasează la o singură victorie, în Milano-Sanremo, de o performanță istorică.

E incredibil că belgianul a reușit să se impună într-o cursă plată ca-n palmă, în condițiile în care are sub 70 de kilograme și e recunoscut avantajul pe care îl au rutierii cu gabarit pe pavate, pentru a-și menține stabilitatea și ritmul.

Disputată de Floriile în ritul catolic, cea mai grea clasică din calendar, cum este recunoscută Paris-Roubaix, fondată în 1896, a avut 29 de tranșee pavate, de o lungime totală de 54,5 kilometri.

Sursa: GSP.ro

Link to comment
Share on other sites

  • .Vlad locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.