Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

EUROPENE DE GIMNASTICĂ. Coșmar complet » După 46 de ani, România termină fără medalie Campionatele Europene de gimnastică


South Andreey
 Share

Recommended Posts

hYxLJgo.jpg

 

EUROPENELE DE GIMNASTICĂ. Denisa Golgotă s-a clasat pe locul al cincilea la bârnă și pe al patrulea la sol, punând punct unei perioade de 46 de ani în care gimnastele din România s-au întors cu medalii de la Campionatele Europene. 

Gimnastica feminină românească a trăit un nou moment negru la Szczecin, în Polonia. După 31 de ediții consecutive de Campionate Europene în care „tricolorele” au urcat pe podium, a venit a 32-a, în care nu s-a mai întâmplat așa.

În 1973 a început seria care s-a încheiat ieri. Gimnastica feminină românească a trăit un nou moment negru la Szczecin, în Polonia. După 31 de ediții consecutive de Campionate Europene în care „tricolorele” au urcat pe podium, a venit a 32-a, în care nu s-a mai întâmplat așa. În 1973 a început seria care s-a încheiat astăzi.

Totul a stat pe umerii unei fetițe de 17 ani. Denisa Golgotă a fost singura româncă prezentă în finale, patru din cinci posibile. La individual compus a fost pe 17, la sărituri pe 6, iar astăzi s-a clasat pe cinci la bârnă și pe patru la sol. Ea a căzut de pe „puntea suspinelor” și a fost notată cu 12,166, în timp ce pentru exercițiul de pe covorul albastru a primit 13,366, fiind la o zecime de podium, fix cât a costat-o depășirea liniei albe la a doua diagonală.

Prezentă la CE după discontinuități în pregătire, cauzate de dureri de creștere, Denisa nu a mai reușit parcursul din 2018, când a cucerit două medalii.Înainte au fost Mondialele și Jocurile OlimpiceCampionatele Europene erau refugiul de până acum al acestui sport, care a adunat 148 de medalii la competițiile continentale.

La celelalte întreceri importante, continuitatea tricoloră în performanță a fost întreruptă în cazul Campionatelor Mondiale în 2011, când după 30 de ani, gimnastele române, antrenate atunci de Octavian Belu, s-au întors în țară fără medalii. Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016, s-au desfășurat fără echipa României, lucru care nu se mai întâmplase din 1968. În plus, Cătălina Ponor, singura reprezentantă a României, nu a urcat pe podium. Din 1976 și până în 2012, acest lucru părea de neimaginat.

Sursa: GSP.ro

Link to comment
Share on other sites

  • .Vlad locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.