Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Audi S5 primește în premieră motor diesel: V6 TDI de 3.0 litri, 347 de cai putere și cuplu de 700 Nm


South Andreey
 Share

Recommended Posts

mOVpCZT.jpg

 

Audi S5 primește pentru prima oară un motor diesel împrumutat de la SQ5. Unitatea de propulsie V6 TDI de 3.0 litri generează 347 de cai putere și un cuplu maxim de 700 Nm.

Audi a anunțat miercuri o nouă actualizare a gamei de modele de performanță, de data aceasta pentru S5.

La fel cum s-a întâmplat și în cazul lui S6 și S7, Audi S5 renunță la sistemele de propulsie pe benzină și utilizează pentru prima oară un motor diesel, similar cu cel dezvăluit anterior pentru SQ5.

Astfel, vorbim despre o unitate diesel V6 TDI de 3.0 litri care generează 347 de cai putere și un cuplu maxim de 700 Nm disponibil între 2.500 și 3.100 rpm, iar aceasta este acompaniată de o cutie de viteze automată triptonic cu opt trepte și de tradiționalul sistem de tracțiune integrală quattro.

Comparativ cu S6 și S7, S5 oferă cu doi cai putere mai puțin, însă păstrează același nivel maxim al cuplului.

În plus, S5 a primit și un compresor electric care are rolul de a elimina fenomenul de turbo-lag, dar și sistemul mild-hybrid de 48 V introdus inițial pe noua generație Audi A8 și care, în cazul acestui model, promite o reducere a consumului de carburant cu până 0.4 litri/100 kilometri.

Noul motor este disponibil pe versiunile Coupe și Sportback ale lui S5, însă nu face nicio mențiune cu privire la versiunea Cabriolet. În cazul versiunii Coupe, S5 accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.8 secunde, în timp ce S5 Sportback are nevoie de 4.9 secunde pentru a atinge același rezultat. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

S5 Coupe și S5 Sportback sunt disponibile cu o largă varietate de sisteme de asistență. Unele dintre ele sunt standard, în timp ce restul pot fi comandate individual sau în cadrul pachetelor Parking, City și Tour. Pe listă se numără sisteme precum Adaptive Cruise Control cu Traffic Jam Assist, Collision Avoidance Assist, Turn Assist și Rear Cross Traffic Assist.

Audi S5 Coupe și Sportback cu noul motor diesel va fi disponibil la vânzare pe teritoriul Europei începând cu luna mai, iar prețurile pentru piața din Germania vor începe de la 65.300 de euro.

Sursa: Automarket.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.