Jump to content

Jarhead (2005)


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

  • O descriere a filmului:

SPOILER ALERT

 

 

“Ca marea majoritate a Puscasilor Marini, uram Corpul Puscasilor Marini, uram faptul ca sunt Puscas Marin pentru ca mai presus de orice imi doream sa fiu pe lumea asta - inteligent, faimos, sexy, beat, renumit, singur, faimos, inteligent, cunoscut, inteles, iubit, uitat, beat, faimos, inteligent, sexy - dar mai presus de toate acestea, eram Puscas Marin.” - Anthony Swofford, Jarhead

 

In vara anului 1990, Anthony Swofford, un tanar de 20 de ani inrolat in generatia a treia, a fost trimis in desertul Arabiei Saudite pentru a lupta in Razboiul din Golf.

 

In 2003, memoriile lui din acea perioada din acele locuri au devenit cea mai bine vanduta carte, Jarhead, nume cu care se alinta Puscasii Marini intre ei. Swoffors a scris cu acea urgenta, promtitudine, onestitate si umor ce ar putea veni doar din partea unei persoane care a trait acea experienta. Cartea lui Swofford a stationat noua saptamani in topul The New York Times al celor mai bine vandute carti si a fost considerata acelasi gen de publicatie ca si “unele memorii…clasice ale Razboiului din Golful Persic din 1991, devenind una dintre cele mai bune carti scrise despre viata militara. Un fragment salbatic familiar pentru milioane de tineri, dar foarte rar atat de bine relatat.”

 

Aceasta este povestea neslefuita venita direct din gura acelui copil de 20 de ani, poveste despre un razboi total diferit de cel despre care se vorbea prin ziare si peste tot in rest. Acesta era razboiul real, cu sonde de ulei arzande spre cerul noptii, ca niste comete care au cazut pe pamant; recruti scandalagii si prafuiti, veseli si totusi terifiati de faptul ca in orice moment, de dupa urmatorul deal, razboiul ar putea sa inceapa; tineri, parasiti pe un camp de lupta de neuitat, cautand distractie intr-un joc de fotbal cu masti de gaze, asteptand pachete si scrisori de acasa, pariind pe luptele de scorpioni si imbatandu-se pentru a celebra un Craciun departe de familiile lor.

 

Dar, dincolo de aceasta situatie de cosmar, s-au nascut prietenii deosebite, o camaraderie pe viata si pe moarte.

  • Trailer:

 

  • Poze:

Imagini pentru jarhead

Imagini pentru jarhead

Imagini pentru jarhead

  • Părere personală: Un film interesant. Merită urmărit dacă sunteţi pasionaţi de istoria militară.
  • Sursa: Recenzie personală + Cinemagia
Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, ThinBlueLine said:

Foarte tare filmul. In final l-a parasit iubita, toti au revenit acasa la viata de civil, un bun prieten de-al lui moare. Nota 10

Cei care nu au văzut filmul îţi mulţumesc pentru spoilere :))

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.