Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

ZTE Axon 10 Pro 5G este cel mai puternic telefon al momentului. Foloseşte tehnologie nouă de la Samsung


.Vlad
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru ZTE Axon 10 Pro 5G

Producătorii din China nu par să ia o pauză de la lansarea de smartphone-uri high-end cu specificaţii de top. După Lenovo, Xiaomi şi Meizu, a venit rândul companiei ZTE să stea puţin în topul de performanţă al benchmark-ului AnTuTu, însă motivul pentru care ZTE Axon 10 Pro 5G depăşeşte celelalte modele nu este chipset-ul ales şi nici vreo tehnică superioară de răcire. Se pare că noul telefon reuşeşte să depăşească toate celelalte modele atunci când vine vorba despre viteze de transfer pe memoria flash internă, întrucât foloseşte tehnologii noi.
 

ZTE Axon 10 Pro 5G beneficiază de o configuraţie deja comună pe piaţa de smartphone-uri din prezent, fiind echipat cu un chipset Snadpragon 855 de la Qualcomm şi 6 GB memorie RAM, 128 GB stocare internă şi un display OLED de 6,47” cu rezoluţie Full HD+. Aceste componente se regăsesc în multe alte dispozitive, iar câteva modele oferă chiar şi 8 sau 12 GB memorie RAM.
 

Totuşi, cum a reuşit Axon 10 Pro 5G să atingă un scor de 381.136 puncte în AnTuTu, în timp ce concurenţa este cu vreo aproximativ 7.000 de puncte în spate? Folosind un nou cip de memorie NAND flash de la Sandisk: iNAND 8521, un cip cu 64 de straduri, care asigură viteze mai bune de transfer. Acesta poate atinge 486 MB/s la scriere secvenţială şi 792 MB/s , mai mult decât dublu faţă de modelele deja existente.

Totuşi nu doar cipul de memorie este diferit, ci şi sistemul de fişiere (filesystem). ZTE a apelat la un filesystem nou, dezvoltat de Samsung, numit F2FS, acesta este realizat special pentru memorie flash şi este mult mai eficient decât ext4 (realizat pentru HDD-uri), care este folosit de majoritatea producătorilor de smartphone-uri. Singurul alt producător care a folosit F2FS în ultima vreme este Google pentru Pixel 3. Totuşi Pixel 3 folosea un Snapdragon 845, în timp ce Axon 10 Pro 5G de la ZTE foloseşte un Snapdragon 855, care pare să fie mai bine optimizat pentru acest sistem de fişiere.
 

Este curios însă faptul că Samsung nu a folosit sistemul F2FS pentru noile sale smartphone-uri Galaxy S10 şi Galaxy Fold, fiind probabil vorba şi despre o limitare hardware pe undeva, probabil în chipset-ul Exynos, întrucât modelele din SUA şi China folosesc Snapdragon 855.
 

ZTE Axon Pro 5G urmează să fie lansat în China pe 6 mai şi va fi primul telefon 5G al companiei. Acesta va beneficia şi de un display cu 30% mai subţire decât modelele obişnuite, lucru care va permite să scadă dimensiunea „bărbiei” la 1,8 mm, cea mai mică de pe piaţă, conform companiei.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.