Jump to content

Se joacă până în ultima etapă! Liverpool stabileşte un record de puncte şi rămâne în coasta lui City. Cum arată clasamentul din Premier League


cedrykk
 Share

Recommended Posts

liverpoool.thumb.jpg.7c190aceef1428557e16d666a1449cff.jpg

 

Liverpool rămâne în lupta pentru titlu în Premier League, după ce a trecut, duminică, de Cardiff, scor 2-0, în runda cu numărul 35 a campionatului. Salah, Mane şi Firmino n-au mai punctat, dar "cormoranii" au fost salvaţi de Wijnaldum şi Milner.

La patru zile după calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, Liverpool a mers în Ţara Galilor, pentru duelul cu Cardiff, iar elevii lui Klopp erau obligaţi să învingă pentru a rămâne în apropierea lui Manchester City. Trio-ul magic al lui Klopp, format din Mane, Salah şi Firmino, nu a găsit drumul spre gol în prima repriză, în ciuda şanselor avute, iar golul a venit abia în minutul 57. Wijnaldum a marcat din cornerul executat de Alexander-Arnold, liniştindu-i astfel pe fanii "cormoranilor".

 

Aflată pe poziţie retrogradabilă, Cardiff a fost nevoită să atace, iar Sean Morrison a fost aproape să aducă egalarea în minutul 65, însă nu a putut lovi corespunzător balonul. Acelaşi Morrison l-a faultat în careu pe Salah, iar veteranul Milner a transformat, celebrând într-un stil elocvent.

S-a terminat 2-0, iar Liverpool obţine a opta victorie consecutivă în toate competiţiile şi revine, cel puţin temporar, pe primul loc în Premier League.  Klopp stabileşte, de asemenea, un record pentru Liverpool. Formaţia de pe Anfield a ajuns la 88 de puncte acumulate în Premier League, cele mai multe atinse vreodată într-un sezon. Liverpool are cu două puncte mai mult faţă de Manchester City care are şi un meci mai puţin. Restanţa formaţiei lui Guardiola va avea loc miercuri, contra marei rivale Manchester United.

 

Lupta pentru primele patru locuri din Anglia, care asigură prezenţa în grupele Ligii Campionilor în sezonul următor, este la fel de aprigă. Arsenal a făcut un nou pas greşit, pierzând pe teren proprium scor 2-3, contra lui Crystal Palace.

Christian Benteke a deschis scorul pentru Palace după doar 17 minute, fiind lăsat complet liber în interiorul careului. Ozil a înscris, la două minute după pauză, al cincilea său gol în acest campionat, cu un şut la colţul scurt. Ivorianul Zaha, ochit de PSG, a readus-o pe Palace în avantaj în minutul 61, iar McArthur a făcut 3-1 opt minute mai târziu. Aubameyang i-a egalat pe Aguero şi Salah în clasamentul golgheterilor, dar a fost insuficient ca trupa lui Unai Emery să obţină ceva din acest joc.

Arsenal ocupă locul patru, cu 66 de puncte, însă alte trei echipe, toate cu 34 de meciuri jucate, se luptă pentru locurile rămase de Champions League. Tottenham (67p), Arsenal (66p), Chelsea (66p) şi Manchester United (64p) se luptă pentru un loc în "Big Four", însă doar două dintre acestea vor participa în Champions League în sezonul viitor.

sursa

Link to comment
Share on other sites

  • .Vlad locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.