Jump to content

Schimbări importante pentru toți românii cu asigurare de sănătate!


dabro.pdf
 Share

Recommended Posts

image.png.ddb062e69fcf2f652d876ea251078d89.png

 

Schimbări importante pentru toți românii cu asigurare de sănătate, începând cu 1 mai. Se schimbă sistemul de contribuții.

 

O ordonanță de urgență publicată deja în Monitorul Oficial vine cu mai multe modificări în ceea ce privește plata CASS.

 

Persoanele care obțin venituri supuse CASS (inclusiv venituri salariale și asimilate salariilor), dar pentru care nu se datorează CASS, adică pentru care nu există obligația de plată a acestei contribuții, cum sunt persoanele care lucrează în regim zilier de exemplu, vor face parte de la 1 mai din categoria persoanelor care plătesc opțional contribuția la sănătate prin declarația unică.

 

De asemenea, termenul de plată a CASS-ului voluntar se va schimba. Persoanele care obțin venituri nesalariale sub plafonul stabilit de 12 salarii minimie și care nu au datoria de a plăti CASS, însă fac asta, au ca termen data de 15 martie a anului următor. În același timp, în textul OUG este precizat că pentru celelalte două categorii de contribuabili CASS care plătesc contribuția în mod opțional, termenul este de asemenea 15 martie, anul viitor.

 

Articol preluat de pe pagina lexcafe.ro

 

Edited by uV Dabro
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.