Jump to content

Grecia restituie anticipat o parte din împrumuturi!


dabro.pdf
 Share

Recommended Posts

image.png.c093f8ad2c71c3d3fdd7f6e025d6df9c.png

 

Grecia a trimis Mecanismului European de Stabilitate (ESM) o cerere oficială pentru a solicita permisiunea de a restituie înainte de scadenţă o parte din masivul împrumut luat de Fondul Monetar Internaţional (FMI), a anunţat luni un oficial de la Ministerul de Finanţe.

 

Grecia vrea să plătească aproximativ 3,7 miliarde de euro din creditul primit de la FMI.

 

ESM va trebui să achite aceeaşi sumă conform condiţiilor incluse în pachetul de asistenţă financiară, dar are posibilitatea să renunţe la acest drept.

 

Până în 2024, Grecia trebuie să achite în total FMI 9,3 miliarde de euro.

 

Şi ministrul elen de Finanţe, Euclid Tsakalotos, a confirmat recent informaţiile conform cărora Guvernul de la Atena intenţionează să restituie înainte de scadenţă o parte din împrumutul de la FMI.

 

Este vorba despre un credit în valoare de 3,5-4 miliarde de euro, cu o rată a dobânzii de peste 5%, reprezentând tranşele pentru 2019 şi 2020, a sugerat Tsakalotos în declaraţiile acordate postului de radio Thessaloniki. Economiile rezultate vor fi folosite pentru a reduce taxele şi a îmbunătăţi politica socială, a adăugat ministrul elen de Finanţe.

 

Articol preluat de pe pagina lexcafe.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.