Jump to content

Ford anunță o investiție de 500 de milioane de dolari în start-up-ul american Rivian: parteneriatul va da naștere unui vehicul electric în gama Ford


.Vlad
 Share

Recommended Posts

Ford anunÈÄ o investiÈie de 500 de milioane de dolari în start-up-ul american Rivian: parteneriatul va da naÈtere unui vehicul electric în gama Ford - Poza 1
 

Ford investește 500 de milioane de dolari în Rivian, start-up-ul din SUA care la finalul anului trecut lansa pick-up-ul electric R1T. Anunțul vine la scurt timp după decizia Amazon de a investi 700 de milioane de dolari în proiectele Rivian.
 

Rivian, un start-up din SUA, a expus pick-up-ul electric R1T în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles din 2018. În scurt timp de la prezentare, câteva companii mari au dorit să susțină proiectul celor de la Rivian și să investească sume generoase pentru ca pick-up-ul electric să primească o versiune de serie.

Pe lista companiilor care au dorit să susțină Rivian s-a aflat și General Motors, însă negocierile dintre cele două părțiau eșuat. Între timp, Ford a ajuns la o înțelegere cu oficialii Rivian, iar astăzi americanii au făcut un anunț important: o investiție care se ridică la 500 de milioane de dolari.

 

În următoare perioadă, cele două companii vor lucra împreună pentru dezvoltarea unui nou model electric Ford. Acesta va miza pe platforma lui Rivian R1T și va face parte din ofensiva de electrice pregătită de Ovalul Albastru.
 

Fondatorii start-up-ului Rivian vor deține în continuare pachetul majoritar de acțiuni, iar Joe Hinrichs, președintele diviziei Ford Automotive, va deveni membru în Consiliul de Administrație al Rivian.
 

În urmă cu doar câteva săptămâni, și Amazon a anunțat o investiție de 700 de milioane de dolari în start-up-ul american. Potrivit Reuters, aceasta a fost cea mai mare investiție făcută vreodată de Amazon în afara domeniului său de activitate.

Sursa: automarket.ro

Link to comment
Share on other sites

  • .Vlad locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.