Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

City break în Hamburg, Germania


AIM HoruS
 Share

Recommended Posts

Imagine principala Hamburg

Hamburg este numele unuia din cele 16 landuri federale ale Germaniei. Ca teritoriu este identic cu orașul, mai precis cu statul-oraș numit oficial "Orașul liber și hanseatic Hamburg" (în germană Freie und Hansestadt Hamburg). Primarul orașului este în același timp și președintele guvernului de land, guvern care în Hamburg poartă numele "senat". Numele oficial al orașului face referire la legăturile sale cu Liga Hanseatică. În prezent este principalul port german. Are 1,8 milioane de locuitori și este astfel al doilea oraș ca număr de populație din Germania și al șaptelea din Uniunea Europeană. Este centrul "regiunii metropolitane europene Hamburg", cu o suprafață de 750 km². 

La Maschen, în sud de oraș, se găsește nodul feroviar cu cea mai mare stație de triaj din Europa. 
Se găsește în nordul Germaniei, la vărsarea râurilor Alster și Bille în fluviul Elba. Portul fluvial mareeic se întinde cu precădere pe malul sudic al brațului nordic, vis-a-vis de cartierele Altona și St. Pauli. Malurile sunt legate prin poduri precum și prin tunelul vechi al Elbei și tunelurile noi. La nord și la sud de fluviu terenul este o luncă înaltă (Geest), din nisip și grohotiș, apărută în urma glaciațiunilor. Lunca joasă (Marsch) din nisip și mâl, din imediata apropiere a fluviului, este rezultatul a secole de inundații provocate de maree. Ambele maluri sunt însă acum îndiguite, vechi diguri amintesc înca de timpuri în care cartiere întregi stateau sub apa. Cele doua lacuri din centrul orașului se datorează unui baraj al râului Alster, cel mare (Aussenalster) și cel mic (Binnenalster, înconjurat de centrul istoric al orasului). În zona centrală a orașului, afluenții, ca și Alsterul însuși, sunt parțial canalizați și mărginiți de multe locuri de parcare publice. Mulțimea de râulețe și canale (numite Fleet, dar și Kanal) sunt traversate de 2500 de poduri, fiind orașul cu cele mai multe din Europa, mai multe ca Veneția(400), Amsterdam(1200) și Londra împreuna. ("Venetia nordului"). 

Granițele actuale ale Hamburgului s-au stabilit abea la 1 aprilie 1937 (Groß-Hamburg-Gesetz). Orașul este atât ca suprafață cât și ca populație al doilea din Germania. 
Se mărginește la nord cu Schleswig-Holstein și la sud cu Niedersachsen. Îi mai apartin, administrativ la sectorul "Hamburg Mitte", insulele Neuwerk, Scharhörn, Nigehörn precum și parcul național "Hamburgisches Wattenmeer" de la gura Elbei.

Hamburg | Hamburg este numele unuia din cele 16 landuri federale ale Germaniei. Ca teritoriu este identic cu orașul, mai precis cu statul-oraș numit oficial "Orașul liber și hanseatic Hamburg" (în germană Freie und Hansestadt Hamburg)

 

Link to comment
Share on other sites

  • Elena locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.