Jump to content

Galaxy Tab S5e, noua tabletă high-end de la Samsung, are o problemă cu conexiunea Wi-Fi


Maxwell
 Share

Recommended Posts

Cu aproape 10 ani în urmă, Apple gestiona fără prea mult succes scandalul antennagate, în care milioane de telefoane iPhone 4 ajunse deja la cumpărători aveau probleme cu recepţia slabă a semnalului de telefonie mobilă. Total neinspirat, răspunsul Apple adresat utilizatorilor nemulţumiţi a fost că nu ţin corect telefonul în mână, reticenţa companiei în a admite existenţa unor probleme reale mărind şi mai mult amploarea scandalului.
 

În prezent, rivalul Samsung se loveşte de probleme oarecum similare cu modelul de top Galaxy S10 Plus, care ar avea probleme cu funcţionarea conexiunii 4G LTE. Similar, modelul 5G are probleme cu transferarea conexiunii de internet mobil către reţeaua LTE, dacă semnalul 5G este insuficient. În ambele situaţii, neplăcerile par să aibă cauze software, complet rezolvabile cu o nouă revizie firmware.

 

Din păcate, situaţia ar putea fi diferită cu modelul Galaxy Tab S5e, tableta high-end lansată în luna februarie pentru care Samsung nu a reuşit nici până în prezent să remedieze problemele legate de stabilitatea conexiunii Wi-Fi.
 

tab-s5e.jpg?height=400&width=640

 

Modelul echipat cu ecran de 10.5” (Super AMOLED, 2560x1600 pixeli), sistem quad-AKG cu patru difuzoare şi acumulator de 7040 mAh vine într-o carcasă foarte subţire, având toate atuurile unui produs de succes. Nici preţul de 399 dolari nu este exagerat de mare, Galaxy Tab S5e putând fi o bună soluţie pentru upgrade-ul de la o tabletă de generaţie mai veche. Din păcate, cei care au făcut deja pasul acesta s-au lovit de o problemă neprevăzută, manifestată prin pierderea intermitentă a conexiunii Wi-Fi.

 

Neplăcerile se manifestă mai ales dacă tableta este ţinută cu ecranul orientat pe orizontală, folosind ambele mâini.
 

Investigaţiile făcute de publicaţia SamMobile au evidenţiat o zonă „sensibilă” pe carcasa tabletei, care dacă este acoperită în timp ce manevrăm dispozitivului cauzează diminuarea semnalului Wi-Fi şi pierderea conexiunii, dacă ne aflăm într-o zonă cu acoperire mai slabă. Zona cu probleme se află în colţul stânga-jos dacă ţinem tableta în modul orizontal, respectiv stânga-sus cu ecranul în poziţie verticală.

Fără un remediu software aplicabil în cazul de faţă, soluţia este să rotim tableta la 360° atunci când o folosim cu ecranul orientat pe orizontală, astfel încât lentila camerei foto aflată la partea din spate să ajungă în colţul dreapta-sus. La folosirea pe verticală nu sunt probleme, antena Wi-Fi fiind poziţionată la partea de sus, unde rareori punem mâna.


click aici pentru sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.