Jump to content

Lenovo anunţă un nou ThinkPad X1, primul laptop cu ecran OLED pliabil


Recommended Posts

2019 pare să fie anul dispozitivelor pliabile, iar acestea nu vor veni obligatoriu doar sub forma smartphone-urilor care se transformă în tablete. Lenovo a prezentat primul computer portabil cu ecran pliabil, cu un ecran foarte mare, care poate fi transformat într-o tastatură în partea de jos, atunci când este deschis. Desigur, acest concept nu este tocmai nou, compania lansând în ultima perioadă dispozitive bazate pe un concept similar, însă cu două suprafeţe distincte.
 

                                       lenovo-thinkpadx1-640.jpg?height=344&wid
 

Noul dispozitiv urmează să fie lansat în 2020, chiar dacă prototipul prezentat de către companie pare să fie complet funcţional. Acesta va fi lansat sub brandul Lenovo Thinkpad X1, cea mai prestigioasă serie de dispozitive a companiei. Acest concept de laptop cu ecran pliabil a fost în dezvoltare de mai mulţi ani în laboratoarele companiei, un concept fiind prezentat chiar anul trecut în cadrul unei conferinţe de presă. La momentul respectiv, dispozitivul urma să fie lansat în următorii câţiva ani. Se pare că doi au fost de ajuns pentru a putea dezvolta un asemenea dispozitiv la scară mai mare.
 

În materie de hardware, ThinkPad X1 în varianta cu ecran pliabil va beneficia de un display OLED 2K de 13,3” cu raport de aspect 4:3, deci va fi mai mic decât un laptop obişnuit atunci când va fi folosit cu un ecran pe post de tastatură. Întrucât acest dispozitiv va fi lansat anul viitor, procesorul şi restul componentelor nu au fost anunţate, întrucât cu siguranţă va beneficia de cele mai recente variante de cipuri de la Intel. De altfel, acest laptop este realizat în parteneriat cu Intel, Microsoft şi LG, deci probabil că panoul OLED este creaţia companiei coreene, în timp ce Microsoft asigură suportul software.

 

Publicul ţintă pare să fie mediul business, acesta putând fi folosit atât într-un „mod tabletă” atunci când este deschis complet, cât şi în mod laptop, atunci când ai nevoie de productivitate. Acesta va fi realizat pentru a fi folosit atât în mod portabil, atunci când ai nevoie de un ecran mare, sau când vrei să scrii un e-mail, cât şi în mod desktop, putând fi conectat la un dock special, care oferă conectivitate la periferice de birou precum un monitor, mouse şi tastatură. De asemenea, ecranul este compatibil cu un stylus.
 

Ţinta pentru prima generaţie de laptop-uri Lenovo ThinkPad X1 cu ecrane pliabile este de un milion de unităţi vândute, un obiectiv similar cu cel pe care Samsung l-a propus pentru Galaxy Fold, primul său smartphone pliabil.
 

                                       


click aici pentru sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.