Jump to content

Cele mai sănătoase legume pentru detoxifiere și slăbit


D a n n
 Share

Recommended Posts

Cele-mai-s%C4%83n%C4%83toase-legume-pent

 

Știm că legumele sunt sănătoase, însă totodată unele au mai mulți nutrienți și sunt mai recomandate în procesul de slăbit și detoxifiere. Practic, dacă în cadrul unui regim obișnuit poți mânca și cartofi, dacă vrei o alimentație sănătoasă, în locul lor îți vor fi recomandate salatele, spanacul, acestea având mai multe fibre și vitamine.

 

Așadar, ți-am pregătit o listă cu cele mai sănătoase legume pentru detoxifiere și slăbit:


Broccoli

Legumele crucifere precum broccoli sunt considerate a fi printre cele mai sănătoase, protejând organismul de diferite tipuri de cancer. Este recomandat să bei un pahar de suc de broccoli pentru a elimina toxinele. Totodată, această legumă are potasiu, magneziu, vitamina C și K, care ajută la menținerea sănătății inimii, protejează oasele și îmbunătățește sistemul imunitar.

 

Sparanghel

Sparanghelul este considerat a fi un superaliment care îți va ajuta ficatul să elimine mai ușor toxinele din organism. Această legumă este o sursă de glutation (GSH), o tripeptidă, un antioxidant important, care previne distrugerea unor componente celulare. Astfel, ajută la curățarea organismului, la obținerea unui somn odihnitor și la îmbunătățirea funcțiilor sistemului imunitar.

 

Legumele cu frunze verzi

De pe lista legumelor sănătoase nu pot lipsi spanacul și kale. Acestea îmbunătățesc tensiunea arterială, ajută la regenerarea pielii, reduce inflamațiile și, totodată, pot proteja organismul de diferite tipuri de cancer. Kale și spanacul sunt sănătoase deoarece au vitamina A, C, K, potasiu, magneziu, calciu, fiind adevărate superalimente.

 

 

Ghimbir

Rădăcina de ghimbir este folosită pentru orice, de la deserturi la băuturi pentru detoxifiere, limonade, ceaiuri și chiar și în diferite preparate. Acesta combate greața, reduce inflamația și glicemia. Așadar, este o plantă recomandată pentru diabetici și cei care suferă de alte tulburări cauzate de inflamații precum artitrita. Totodată, ajută la menținerea imunității și a unui metabolism bun, fiind perfect pentru slăbit.

 

Alge marine

Dacă adori preparatele japoneze, ar trebui să știi că algele marine sunt foarte bune și pentru sănătatea ta. Acestea sunt pline de nutrienți și, totodată, ajută la detoxifiere, fiind și o sursă importantă de iod.

 

Ardeiul cayenne și chilli

Ardeiul cayenne și ardeiul chilli au un gust bun, fiind ingredientele perfecte pentru cei care iubesc mâncarea picantă. În plus, luptă împotriva cancerului, ajută metabolismului și scade tensiunea arterială, având o componenentă numită capsaicină. Aceste tipuri de ardei ajută și la diminuarea apetitului, tocmai de aceea fiind recomandate dacă vrei să slăbești.

 

Dovleac

Dacă îți plac cartofii dulci, încearcă să îi înlocuiești câteodată cu dovleac, care are un gust similiar, însă mai mulți nutrienți, mai multe fibre și beta-caroten (bun pentru imunitate).Dovleacul se numără printre cele mai sănătoase legume.

 

sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.