Jump to content

Consideri că ai contribuit suficient față de comunitate pentru a fi VIP? Atunci citește aici

Sign in to follow this  
D a n n

Top 5 curiozitati despre Franta

Recommended Posts

image.png

 

Franța este una dintre cele mai vizitate țări din Europa și din întreaga lume. Cu greu putem spune că există cineva cu acces la informație care să nu fi auzit ceva despre Franța și să nu știe măcar despre Turnul Eiffel sau Muzeul Luvru.

 

 
Un francez de rând mănâncă, în medie, 500 de melci în fiecare an? Dacă vreți să vă aventurați culinar, îi puteți  încerca la o masă elegantă în Nisa, spre exemplu.
 
 
Cel mai vechi pod din Paris se numește Pont Neuf (podul nou)? Da, poate că numele ar trebui puțin actualizat, dar care ar mai fi farmecul acestuia.
 
 
În Paris există o replică a Statuii Libertății, îndreptată spre cea din New York, în semn de prietenie între cele două națiuni.
 
Deși sunt cunoscute pe piață doar 300 sau 400 tipuri de brânză, în Franța există, de fapt, peste 1000 de tipuri diferite? Se pare că francezii chiar iubesc brânza și nu se tem să exprime acest lucru.
 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.