Jump to content

Cate calorii au nucile si care sunt beneficiile lor


AIM HoruS
 Share

Recommended Posts

principala_nuci

Uneori, unele dintre cele mai simple alimente sunt si cele mai sanatoase, iar nucile reprezinta cel mai bun exemplu in acest sens.

Nucile sunt bogate in proteine, grasimi sanatoase, fibre, steroli din plante, antioxidanti, multe vitamine si minerale. Specialistii sunt din ce in ce mai convinsi de beneficiile nucilor consumate cu tot cu pielita. In plus, contin vitamina E sub forma de gama-tocoferol, un tip de vitamina E benefic pentru sistemul cardiovascular.

Antioxidantii si proprietatile antiinflamatoare ale nucilor protejeaza impotriva sindromului metabolic si diabetului de tip II. Ceea ce ar trebui sa stiti despre nuci este ca au un continut destul de bogat in calorii, de aceea, cand le includeti in dieta,trebuie sa aveti mare grija.

Cate calorii au nucile
Aproximativ 30 grame de nuci (12-14 jumatati) contin 18 grame de grasimi. Desi continutul total de grasimi este mai mare decat al altor alimente, cele din nuci sunt bune: 2,5 grame de grasimi mononesaturate (grasimi sanatoase) si 13 grame de grasimi polinesaturate. De asemenea, nucile contin 2,5 grame de Omega-3. Majoritatea caloriilor din nuci provin de la continutul de grasimi, mai exact 190 de calorii la 30 grame de miezi de nuca.

Fiecare gram de grasime contribuie cu cate 9 calorii, adica 162 de calorii pentru cele 18 grame de grasimi dintr-o portie. Restul caloriilor dintr-o portie de nuci provine de la cele 4 grame de carbohidrati si 4 grame de proteine, fiecare contribuind cu cate 4 calorii per gram. Nucile sunt foarte bogate in antioxidanti. O portie de nuci asigura un sfert din valoarea zilnica recomandata de cupru si jumatate din valoarea zilnica recomandata de magneziu.

secundara_nuci_inainte de BENEFICIILE NUCILOR PT SANATATE

Beneficiile nucilor pentru sanatate
Nucile contin aminoacidul L-arginina care ofera multiple beneficii pentru sistemul vascular al persoanelor cu boli de inima. Dupa cum aminteam mai sus, nucile au si Omega-3, ce poseda proprietati antiinflamatoare, prevenind formarea cheagurilor de sange. Antioxidantii au un rol crucial pentru sanatate, deoarece combat radicalii liberi si intarzie procesul de imbatranire. Printre beneficiile mai putin cunoscute ale consumului de nuci se numara si impactul pozitiv asupra fertilitatii masculine. 75 de grame consumate pe zi se pare ca ar putea imbunatati calitatea spermei.

Tot nucile contin compusi neuroprotectori ce sprijina sanatatea creierului. Cercetarile indica faptul ca acest consum de nuci creste rationamentul pe baza de deductie la adultii tineri si reduce vulnerabilitatea la stresul oxidativ, care apare odata cu inaintarea in varsta. In plus, nucile imbunatatesc parametrii metabolici la persoanele cu diabet tip II.

Si nu uitati, consumati intotdeauna nucile cu acea pielita care este usor amara atunci cand acestea sunt verzi. Se pare ca 90% dintre antioxidanti se afla aici.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.