Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Curiozitati despre Germania


sKC
 Share

Recommended Posts

1.Limba germană rămâne limba cu cei mai mulți vorbitori nativi de limba germană. În trecut aceasta a fost limba cea mai răspândită în centrul, nordul si nord-estul Europei.
2.Germania este împărțită în 16 landuri ori state federale. Sunt trei orașe state: Berlin, Hamburg și Bremen și alte 13 regiuni: Baden-Württemberg, Bavaria, Brandenburg, Hesse, Mecklenburg-Vorpommern, Land Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Freistaat Sachsen Sachsen-Anhalt, Schleswig-Holstein, Freistaat Thüringen.
3.Germania a fost prima țară care a adoptat ora de vară  în anul 1916 pe parcursul primului razboi mondial.
4.Germania mai este cunoscută și ca tărâmul poeților și gânditorilor – Bach, Beethoven și Goethe au fost toți germani, alături de compozitori ca  Händel, Schumann, Mendelssohn, Brahms, Wagner și  R. Strauss. 

5.Unii din cei mai mari filosofi ai lumii au fost născuți în Germania printre care  Kant, Hegel, Schopenhauer, Nietzsche și Heidegger.
6.Germania este clasată foarte sus în topul ratei speranței de viață – undeva în jurul vârstei de 81 de ani
7.Gradina Zoologică din Berlin este clasificată ca fiind cea  mai mare din lume.
8.Peste 75% din populația Germaniei cu vârsta cuprinsă între 15 și 64 de ani au o slujbă plătită, 77 % din barbati si 68% în rândul femeilor
9.Germania este prima putere economică  din cadrul UE cu un PIB anual de 2.574 miliarde de euro și ocupă locul 4 în lume după  SUA, China și Japonia.
10.Germania este un mare producător de automobile, vânzând peste 5 milioane de automobile în fiecare an.
11.Din punct de vedere al cărților publicate, Germania se află pe primul loc cu aproximativ 94.000 de cărți în fiecare an.
12.Din punct de vedere al consumului de bere, Germania se află pe locul doi în Europa, germanii consumând aproximativ 2,55 miliarde de tone de bere în fiecare an fiind  depășiți doar  de cehi. In Germania găsim peste 1200 de berării care produc peste 5000 de branduri de bere.
13.Angela Merkel este considerată a doua persoană  ca influență  și putere în lume după președintele Statelor Unite ale Americii, Obama.
14.În anul 2012 doamna Merkel a devenit femeia cu cea mai mare influență  din toate timpurile conform celor de la revista Forbes.

Edited by sKc
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.