Jump to content

Ministerul Finanţelor Publice a contractat un nou împrumut


dabro.pdf
 Share

Recommended Posts

minfin.jpg

 

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat 1,316 de miliarde de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduală de 116 luni, la un randament mediu de 4,76% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

 

Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris 2,113 miliarde de lei.

 

Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit luni.

 

De asemenea, MFP a refuzat ofertele băncilor aferente emisiunii de certificate de trezorerie cu discont prin care intenţiona să împrumute 400 de milioane de lei.

 

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat,în iunie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,425 miliarde de lei, din care 400 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,5 miliarde de lei prin noi emisiuni sau redeschiderea de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 525 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

 

Sursa: lexcafe.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.