Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Psihoanatomia [#1 - Introducere]


Andrada
 Share

Recommended Posts

Salutari, dragi amici.

 

Dupa cum ati observat, seria noastra din ''Despre depresie la persoana intai'', a luat sfarsit. Insa, nu am spus ca nu revin cu altele, bineinteles destul de ok de retinut. In seara aceasta incepem un cu totul alt capitol. Semiotica* psihoanatomica reprezinta fundamentul decriptarii* gesturilor. Fiecare parte a corpului corespunde unei caracteristici psihocomportamentale esentiale. Posturile complexe pe care le adoptam, se pot traduce prin combinarea semnificatiilor simbolice ale partilor corpului care sunt implicate.

 

Va dau un exercitiu de imaginatie:

 

Daca Jean isi pune mana dreapta pe bicepsul drept al Mariei, iar aceasta isi pune mana stanga pe soldul stang al prietenului ei, analiza semantica a acestei duble ancorari* se decodeaza in felul urmator: 

- mana timpului a lui Jean e ancorata pe bicepsul drept al Mariei (dinamism), iar mana spatiului a Mariei se odihneste pe soldul stang al partenerului (vanitate).

 

Ce inseamna asta?

 

Ca Maria este mandra de barbatul ei si ca simtul spatiului (al posesiei) este in alerta ca sa-l pastreze. Ca Jean are nevoie de energia iubirii Mariei ca sa-si alimenteze eficacitatea actiunilor.

 

Acest limbaj psihoanatomic este, evident, foarte folositor pentru a traduce ansamblul gesturilor semnificative. Bineinteles, pentru asta este nevoie de aderarea* a priori* la viziunea psihoanatomica pe care o propun. 

 

Voi incepe a spune cate ceva despre fiecare parte a corpului si ce inseamna acestea, ce sunt acestea.

 

ABDOMENUL INFERIOR - sediu al gandirilor parazite

 

Daca gandurile parazite nu sunt decat flatulente ale spiritului?

 

Poluarea mentala este mai nociva pentru om decat poluarea ecologica, aceasta din urma nefiind decat o declinre obiectiva a ceea ce se petrece in mintea lui. Daca o rezolvam pe prima, am putea sa o suspendam pe cealalta si chiar sa o eradicam. Din pacate, circa trei sferturi de populatie este atinsa de simtul iresponsabilitatii, propriu omenesc. Respectul fata de teritoriul ecologic incepe  cu respectul fata de teritoriul mental: acesta este un principiu care nu le-a trecut niciodata prin minte inconstientilor. Asa ca voi, cei constienti, ganditi bine! Sper sa va placa si aceasta serie, la fel, informativa fiind, cei interesati de tema sunt primiti cu caldura sa citeasca.

 

 

 

( * ) Dictionar:

Semiotica - O ramura a logicii simbolice, care se ocupa cu studiul semnelor

Decriptare - decodare, descifrare

Aderare - alaturare

A priori - Înaintea oricărei experiențe, înainte de fapte, în mod aprioric. [Pron. -pri-o-ri. / < lat.sc. a priori – din ceea ce precedă]

A eradica - a smulge din rădăcini, a dezrădăcina; (p. ext.) a stârpi, a desființa

Ancorare - fixare

 

 

Pana data viitoare, #stayclose!

Edited by Andrada
Link to comment
Share on other sites

  • Andrada changed the title to Psihoanatomia [#1 - Introducere]
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.