Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Rezumat video de 60 de minute: Toyota a câștigat Cursa de 24 de ore de la Le Mans cu echipajul #8 Alonso, Nakajima și Buemi după o pană a echipajului #7


.Vlad
 Share

Recommended Posts

Rezumat video de 60 de minute: Toyota a câÈtigat Cursa de 24 de ore de la Le Mans cu echipajul #8 Alonso, Nakajima Èi Buemi dupÄ o panÄ a echipajului #7 - Poza 1
 

Echipajul Toyota #8 (Fernando Alonso, Kazuki Nakajima și Sebastien Buemi) a obținut o victorie nesperată în Cursa de 24 de ore de la Mans după ce echipajul #7 (Mike Conway, Kamui Kobayashi și Jose Maria Lopez) a suferit o pană cu numai 62 de minute înainte de final.

Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Toyota a dominat fără drept de apel Cursa de 24 de ore de la Le Mans, în condițiile în care a fost singurul constructor care a concurat la clasa de prototipuri LMP1, în timp ce echipele private nu au avut nicio șansă să țină pasul cu cele două prototipuri japoneze.


Echipajul #7 format din Mike Conway, Kamui Kobayashi și Jose Maria Lopez a plecat din pole position și a dominat primele 7 ore, însă echipajul #8 format din Fernando Alonso, Kazuki Nakajima și Sebastien Buemi a trecut la conducere în urma intrării Safety Car-ului pe circuit.

 

Ulterior, au mai avut loc câteva schimbări de lider pe parcursul următoarelor ore, însă în cele din urmă echipajul #7 s-a instalat confortabil la conducere aproape de jumătatea cursei.
 

Cursa părea să se îndrepte spre o victorie facilă pentru echipajul #7, însă cu numai 62 de minute înainte de final senzorii de pneuri au indicat o pană la pneul dreapta-față. Prototipul #7 a intrat la boxe pentru schimbarea pneului, însă inginerii Toyota au constatat ulterior că pana era de fapt la cauciucul dreapta-spate, astfel că prototipul #7 a intrat din nou la boxe. În urma dublei opriri la boxe, echipajul #8 a trecut în frunte și a câștigat Cursa de 24 de ore de la Le Mans.
 

"Ne-am gândit să apelăm la ordine de echipă (n.r - pentru ca echipajul #7 să câștige), dar nu ar fi fost corect. Am vorbit cu piloții și cred că am procedat corect. Le Mans și-a ales din nou câștigătorii", a precizat Rob Leupen, șeful Toyota.

 

Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de echipajul #11 al echipei private SMP Racing BRE-AER BR1, la 6 tururi în urma învingătorilor, cu un prototip al clasei LMP1.
 

Signatech-Alpine a câștigat pentru a treia oară la clasa de prototpiuri LMP2 în ultimii patru ani, în timp ce Ferrari și-a adjudecat trofeul clasei GTE Pro în fata rivalilor de la Corvette, iar Ford a obținut primul loc la clasa GTE Am.

Sursa: automarket.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.