Jump to content

Adevăruri despre telefoane pe care producătorii nu vor să le știi


Madalin
 Share

Recommended Posts

XlAaqyt.jpg 

 

 Sunt sute de producători de telefoane și sunt câțiva foarte mari. Fie că e vorba de telefoane cu Android, iOS sau Windows, fie că folosesc alte sisteme, sunt câteva adevăruri pe care ar trebui să le știi și să nu te lași cucerit de limbajul marketingului.

Niciun telefon nu e perfect și nici nu va fi, dar vor fi mereu acele dispozitive care îți sunt utile ție și merită banii. Pentru cineva este un iPhone, altcineva preferă un smartphone de la Meizu sau Xiaomi, iar o altă categorie adoră telefoanele Microsoft. În esență, toate aceste dispozitive sunt la fel.

 

Fiecare are un ecran de anumite diagonale și rezoluții, folosesc AMOLED sau LCD de la diverși producători, au camere capabile să filmeze și să facă poze la rezoluții destul de mari și folosesc un set de aplicații pe care majoritatea utilizatorilor le vor. Apoi, vine rafinarea designului, calitatea materialelor și software-ului, dar și modul în care un telefon e promovat.

 

În timp ce telefoanele producătorilor din China oferă cel mai bun raport între dotări și preț, Apple oferă un ecosistem de servicii și suport. Așa cum telefoanele sunt similare, așa sunt și anumite minciuni spuse despre ele. Sau dacă nu minciuni, sunt omisiuni ori înfrumusețări ale adevărului. Acestea sunt cinci dintre cele mai populare.

 

Kile de megapixeli degeaba

 

Sony este cel mai de succes producător de senzori pentru camerele foto de pe telefoane. Când vezi camere de 13 sau 20 de megapixeli, sunt șanse foarte mari ca Sony să fie furnizorul și nu-i nimic rău. Trebuie să știi însă că megapixelii sunt doar o parte din poveste, procesarea pozei de către aplicație este a doua.

Cum am zis și în articolul despre Instagram, dar și în cel în care prezentam pozele realizate cu un telefon cu doar 1,2 megapixeli, ai nevoie de cel puțin 8 megapixeli. Raționamentul este următorul: dacă cea mai mare rezoluție disponibilă pe televizoare și monitoare (în curând și pe telefoane) este 4K, atunci trebuie ca telefonul tău să fie capabil să facă poze de cel puțin 4K, adică 8 megapixeli.

 

Ține cont că pozele de pe Facebook, Instagram și aplicații de chat au sub 3-4 megapixeli, în cele mai bune cazuri. Desigur că sunt telefoane, ca Samsung Galaxy S6 sau Lumia 930, care au 16 sau 20 de megapixeli și fac poze foarte bune, dar nu ține de numărul megapixelilor, ci de software. De asemenea, este esențială stabilizarea optică (nu digitală!) de care dispun telefoane precum Galaxy S6, LG G4, Lumia 930 sau Huawei P8. Și HTC One M9 are 20 de megapixeli, dar o performanță deloc de lăudat.

 

Spațiu intern mic, dar ai card microSD

 

După cum scrie și PhoneArena, aceasta este o „minciună” des spusă de producători. Ai telefoane cu 4, 8 sau 16GB spațiu intern de stocare, dar ai un slot pentru card microSD. Acest card nu este util decât la muzică și videoclipuri, căci nici până în prezent (poateAndroid M schimbă asta) Android nu instalează aplicații pe card și nici dezvoltatorii nu le-au optimizat pentru așa ceva.

Apoi, după cum a explicat și Samsung, un card microSD este lent pentru că utilizatorii nu dau bani pe unul mai bun. Iată o listă de carduri microSD care merită, au viteze mari de scriere și citire și cantitate mare de stocare, dar prețul începe de la 200 de lei. Dacă vrei să filmezi 4K pe așa dispozitive, cel mai probabil vei fi dezamăgit și vei da vina pe telefon. Memoria flash (folosită pentru spațiul intern de stocare) este mereu de preferat.

 

Sursa: https://playtech.ro/2015/adevaruri-despre-telefoane-pe-care-producatorii-nu-vor-sa-le-stii/

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.