Jump to content

Ministrul de Externe al Republicii Moldova regretă "gafa" de la Bucureşti


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

VIDEO. Nicu Popescu regretÄ declaraÅ£ia sa de la BucureÅti: O gafÄ pe care o regret Åi sper sÄ depÄÅim acest moment de neînÅ£elegere

 

 

 

Ministrul de Externe de la Chişinău, Nicu Popescu, a mai venit cu precizare video pe Facebook asupra declaraţiei făcute ieri la întrevederea cu ministrul de Externe român, Teodor Meleşcanu, unde a calificat drept „război civil” conflictul armat de pe Nistru din 1992. Acesta spune că a fost o gafă pe care o regretă şi speră să depăşim acest moment de neînţelegere.

 

„În cursul zilei de ieri, la Bucureşti, am folosit o sintagmă nereuşită atunci când m-am referit la conflictul transnistrean. Folosirea acestei sintagme a fost o gafă, o gafă pe care o regret şi sper să depăşim acest moment de neînţelegere în comunicarea mea publică. În acelaşi timp cred că este foarte important să privim şi în viitor, acolo unde avem o agendă europeană foarte încărcată. Vreau să vă asigur că în pofida acestei gafe regretabile lucrul meu se va concentra în continuare cu prioritate pe deblocarea relaţiilor externe ale Republicii Moldova, intensificarea cooperării cu România, cu Ucraina şi cu Uniunea Europeană pentru că doar aşa ţara noastră va reuşi să depăşească această fază de criză poilitică şi economică în care am fost aruncaţi în ultimii ani,” a spus Popescu. 

 

„Pentru noi, toţi locuitorii regiunii transnistrene au fost, sunt şi vor fi cetăţeni ai ţării noastre. În acelaşi timp întotdeauna s-a cunoscut şi recunoscut că forţele armate ale Federaţiei Ruse nu au jucat un rol neutru şi că au susţinut acest conflict. Prin urmare, am fost martori ai unui conflict în care forţele armate ruseşti au susţinut Tiraspolul”, a adăugat Nicu Popescu.

 

 

SURSE: TVRRealitateaAgoraTV8Radio Europa Liberădeschide.mdB1Moldova9TimpulPublikaThe World NewsZUGOJurnalTV.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.